iPhone Yükseliyor ama Android’e Yetişemiyor
Yapılan yeni bir analiz iPhone’un 2012 yılının ilk çeyreğinde ABD akıllı telefon pazarının yüzde 30.7 ve mobil pazarın yüzde 14’ünü oluşturduğunu ortaya koyuyor.

Yapılan yeni bir analiz iPhone’un 2012 yılının ilk çeyreğinde ABD akıllı telefon pazarının yüzde 30.7 ve mobil pazarın yüzde 14’ünü oluşturduğunu ortaya koyuyor.
comScore’un MobiLens servisi üzerinden 30 bin mobil aboneyle yaptığı ankete dayandırarak verdiği 3 aylık verilere bakıldığında Apple’ın kat ettiği yükseliş görülebiliyor.

2011 yılının dördüncü çeyreğine göre akıllı telefon pazarında Apple’ın payı yüzde 1,1 arttı. Apple’ın Şubat ayından bu yana olan üç aylık ortalamasına bakıldığında rakamlar yüzde 0.5 daha iyi.
Kaliforniyalı şirketin büyüme hızına rağmen Google, Android platformu ile büyümesini yüzde 3,7 ile sürdürerek yüzde 51 pazar payına ulaştı.
BlackBerry üreticisi RIM ve Microsoft ise çeyreğin kaybedenleri arasında yer alıyor. Windows Phone üreticisi aynı dönemde yüzde 4,7 ‘den yüzde 3,9’a gerilerken RIM ise Aralık-Mart çeyreğinde yüzde 16’lık dilimden yüzde 12,3 paydaya geriledi.
Araştırmaya göre, Apple Mart çeyreğinde ABD’de üçüncü büyük telefon üreticisi oldu. Samsung bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 ilerlemeyle yüzde 26 ile ankette zirvede yer aldı. LG, yüzde 19,3 pay ile ikinci sırada yer alırken, Motorola ve HTC sırasıyla dördüncü ve beşinci olarak Apple’ı izleyen şirketler oldu.

Apple belirtilen çeyrekte 35,1 milyon iPhone satışı gerçekleştirdiğini duyurdu ancak araştırma şirketleri çeyreği küresel çapta kimin lider kapadığı konusunda hemfikir değil.
Strategy Analytics ve IDC şirketleri Samsung’un çeyreği lider kapadığını öngörürken, IHS iSuppli ise Samsung’un sadece 32 milyon akıllı telefon sevk ettiğini belirterek lider konusunda aynı fikirde olmadığını kaydediyor.
:: Sizce iPhone’un (iOS) Android kadar çok modeli çıksa Android yine lider kalabilir miydi?
Haberde hata mı var?Düzeltme bildirin
Yorumlar (22)
Android İşletim Sistemi Kullanan Onlarca Telefon Şirketi var Apple Sadece Kendi İşletim sistemini Kullanıyor yani 10 tane şirket ios kullanırsa şu an ios hemen hemen bütün dünyada kullanılıyor olurdu ... Apple' ı Farklı Kılanda bu
Adam tek telefonla0 'unu alıyor , htc ,samsung ,sony,motorola ,lg her ay telefon çıkarıyor :) bence başlık Android ,ios'a ne zaman yaklaşacak olmalı
Bit HTC ve samsungun her keseye uygun androit cihazi bulunmakta.elmada bold bidet yok marks meraki baska bi halt degil.flash destegi olmayan bi telefonu fazla abartmayin bence.
şu aşağısı olduğu gibi apple fan'ları'nın çaresiz direnişleri :)
Iphone =günde 2 kere şarj deli etti deli kurtulmanın zamanı geldi. 3 g konuşmadada karşıdaki neden illa ihone olacak pinpon olsa olmazmı.
arkadaş Ios sadece Iphone kullanıyor , Androde samsung ,htc,sony,motorola aklıma gelmeyen bütün telefon firmaları kullanıyor.Adamlar tek başına 0 unu almışlar ne yetişememesi.
İphone yazmiyor dikkat ederseniz apple yaziyor htc milyon cesit urun cikariyor tlsatti adet toplami (htc) appledan kat ve kat daha az
bi kere başlığa baksanıza iphone vs android, ios yüklü bir telefon androidli yüzlerce telefona karşı, pazar payı düşükmüş kimin umrunda, marka sıralaması değil bu işletim sistemi sıralaması...
kraldan fazla kralcı değil dostum kaliteden öte kaliteden ziyade.. 1 ürün kendi başına ekol ilen diğerleri çöpü görevini üstlenmekte gayet memnun.
Tamam Samsung senede bir cihaz çıkarsın bakalım birinci olacakmı? hatırlasınız Galaxy telefonları(SG ve SG2) iPhone 4'ün sattığı kadar satamamıştı. Kısacası Android iOS'u çok geç yakaladı piyasada o kadar android'li cihaz var daha çabuk geçmesi gerekirdi kısacası bu rounda Apple aldı :D