Reklam
    Reklam
    Mobil

    iPhone’a 20 Saniye Yetti

    Tüm dünyadan önemli hacker’ları bir araya getiren Pwn2Own 2010 Hacking yarışmasında, dünyanın en popüler cep telefonu olan iPhone’un güvenlik önlemlerinin zayıf olduğu gözler önüne serildi.

    Vincenzo Iozzo ve Ralf Philipp Weinmann, tüm güncellemeleri ve yamaları yapılmış bir iPhone’un tüm kısa mesaj veri tabanına 20 saniye içinde girebildi.

    Reklam
    Reklam

    iPhone’un SMS veri tabanına girmek sadece 20 saniye sürdü

    Reklam
    Reklam

    Sadece SMS değil

    Kısa mesajların dışında, kişi listesini, fotoğrafları ve iTunes müzik dosyalarını da ele geçiren hacker’lar, bunu sadece iPhone’dan, kendi tasarladıkları bir siteye girerek yaptılar.

    Reklam
    Reklam

    Iozzo ve Weinmann 15 bin dolar ödül kazanırken, Apple tarafından konu hakkında bir açıklama gelmedi.

     

    Reklam
    Reklam

    Editörün Yorumu:

    Tüm dünyada milyonlarca satan bir telefonun bu kadar kısa bir sürede alt edilmesi çok ilginç. Umarım Apple, bu açık için yeni bir yamayı en kısa sürede yayınlar.

    :: iPhone’un güvenliğinden memnun musunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. soguzhank

      iyi de bunu bir web sitesinden yapabilmesi için sanırım bir activex yüklemesi gerekli. ipone daki browser (ne olduğunu bilmiyorum) bu yükleme için bir uyarı vermemiş mi? ya da verdiyse yüklemeye izin verdikten sonra mı sisteme girmiş? şu hackleme konusunda temel seviyede olsa bi bilgi sahibi olmak gerek sanırım.

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobilden Çıkış Yap