Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    İsrail ile Hamas Twitter’dan Konuşuyor!

    İsrail ve Hamas arasındaki çatışma ikinci haftasında devam ediyor. Associated Press tarafından verilen bilgilere göre, İsrail‘in füze saldırılanda 200’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği savaşta Twitter yine önemli rol oynuyor. Mikroblog sitesi üzerinden yapılan paylaşımlarda propaganda öne çıksa da bireysel düzeyde ilginç iletişimler de mevcut.

    Reklam
    Reklam

    Hamas’ın Twitter hesabı

    Hamas‘ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları‘nın 2013 yılında açtığı ve İsrail‘e yönelik İbranice paylaşımlar yaptığı Twitter hesabı @QassamHebrew, şimdiki çatışmalar sürecinde de etkili. Hesaptan yapılan propaganda dışındaki paylaşımların İsrailli politikacıları ve İsrail medyasını devre dışı bırakarak doğrudan İsrail halkına ulaşmaya yönelik olduğu belirtiliyor. Bu paylaşımlarda Filistinli yaralıların sayısı, Hamas’ın ateşkes koşulları gibi bilgiler sağlanıyor.

    İsrail de Twitter’da etkili

    Reklam
    Reklam

    Twitter‘ı tek kullanan taraf Hamas değil. İsrail Savunma Güçleri de Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla tüm dünyaya mesaj veriyor. Twitter hesabı Arapça’nın da içinde bulunduğu birçok dil ile destekleniyor ve mesajların geniş kitlelere ulaşması sağlanmaya çalışılıyor.

    Bireysel paylaşımlar

    Twitter‘da İsrailliler tarafından Hamas‘a gönderilen bireysel mesajlar da mevcut. İsrailli bir internet kullanıcısı Shy Halatzi, Hamas’ın askeri kanadı @QuassamHebrew hesabına gönderdiği Tweet’te, sabah saat 8.30‘da kalkması gerektiğini, sirenlerin bu saatte çalacak şekilde füze göndermelerinin mümkün olup olamayacağını soruyor. 

    Reklam
    Reklam

    :: Twitter’ın devlet adamlarını ve medyayı aşarak doğrudan halka ulaşması sizce önemli mi?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    7 Yorum

    1. SDN Okuru

      Savaş mutluluk olamaz.Tarihte kim hırs arayışına girdiyse hayatın karanlık sayfalarında kaybolup gitti.Bir insanı bile öldürmek çok zorken bu nasıl olur.

    2. SDN Okuru

      An itibariyle kara harekatına başladı israil. Sanırsın ki dünya savaşına giriyor insanlıktan nasibini almamış hainler. İntikamları kendi sonlarını hazırlar umarım.

    3. SDN Okuru

      Allah Hamas a yardım etsin

    4. SDN Okuru

      bizde de anca yasak!

    5. SDN Okuru

      Dünyayı insanlarla paylaşmak istemeyen bir millet yuh olsun o millete

    6. SDN Okuru

      insanlık hala çok ilkel!

    7. SDN Okuru

      Ne çatısması katliam var çocuklar kadınlar siviller.bu haberi okuyan da oyun oynuyorlar zanneder

    Diğer yorumları gör (6) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap