Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

İstanbullu maskeye sarıldı, ekonomi ise endişe kaynağı

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Koronavirüs salgını pek çok ülkede karantina önlemlerinin alınmasına neden oldu. Türkiye’de de milyonlarca kişiyi etkileyen salgın, bazı şehirlerde önlemlerin daha sıkı olmasıyla karşımıza çıkıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerdeki vaka sayılarındaki yükseliş yasakların getirilmesine neden oldu. Nüfusu sebebiyle Türkiye’de salgının en yoğun hissedildiği İstanbul için Veri Kaynağı bazı istatistikler yayımladı. İstanbul ve koronavirüs verileri:

Koronavirüsü 24 saatte yok eden ilaç bulundu

Koronavirüs ilacı 24 saatte hastalığı yeniyor. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bilim insanları her gün yeni...

İstanbul ve koronavirüs endişeleri

Veri Kaynağının istatistiklerine göre, İstanbulluların yüzde 96.6’sı salgının günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Maske kullanmayan kişilere kesilen cezalar ve sokağa çıkma kısıtlaması gibi durumlar söz konusu olduğundan ve salgının vahameti ortaya çıktığından İstanbul halkının yüzde 99.6’sı maske takıyor. Bu oranlar kadar yüksek olmasa da yüzde 31’lik kesim de maskeye ek olarak cerrahi plastik eldivenleri takıyor.

Reklam
Reklam

İstanbul’da yüzde 82’lik kısım ise toplu taşımayı ya kullanmıyor ya da daha az kullandığını söylüyor.  Bu dönemde İstanbulluların yüzde 55.1’i ise koronavirüs haberlerinin televizyondan takip ediyor, elbette bu oranın dışındaki kişiler de sosyal medya ve diğer kaynakları haber almak için kullanıyor. Yani İstanbul’daki vatandaşların yarısı salgın haberlerini televizyondan takip ediyor.

Bu süreçte İstanbulluların en çok endişelendiği konular da ortaya çıktı. Bu kapsamda vatandaşların yüzde 91.6’sı koronavirüsün kendisine ya da yakınlarına bulaşma riskinden endişe duyuyor. Elbette bu oranlara bir de ekonomik sorunlar ekleniyor. Karantina sebebiyle işsiz kalan binlerce kişi bulunuyor. Bu noktada ekonomik sorunlar sebebiyle endişe duyanların oranı yüzde 87.9 oluyor.

İnternetten eğitime geçen milyonlarca öğrenci de yine endişe duyan kesim arasında yer alıyor. İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarının yanında yüksek eğitim kurumları da dijital eğitim sistemine geçti. Altyapının hazırlıksız olması sebebiyle sorun yaşayan öğrencilerin yüzde 80.6’sı eğitim hizmetlerinin aksamasından endişe duyuyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam