Reklam
    Reklam
    Android Uygulamaları

    Jelly Bean Kullanımı Yüzde 50 Oldu

    Google‘ın Linux tabanlı açık kaynaklı işletim sistemi Android, ciddi pazar payına ulaşmış ve mobil pazarı domine etmiş durumda.

    Kullanım oranı olarak rakiplerinin epey ilerisinde olan Android, cihazlara çıkan güncellemeleri ulaştırma konusunda ise o kadar başarılı değil.

    Reklam
    Reklam

    Google’ın kendine hazırladığı Nexus modellerine göre geliştirilen Android sürümleri, üreticiler tarafından daha sonra kendi cihazlarına uyarlanıyor. Ayrıca bu uyarlama içerisine arayüz başta olmak üzere pek çok ek detay da ekleniyor. Bu yüzden Google’ın çıkardığı bir güncellemenin, cihazlara özel bir hale getirilmesi biraz uzun bir zaman alıyor.

    Android 4.1, 4.2 ve 4.3 sürümlerini Jelly Bean çatısı altında pazara sunan Google, güncelleme konusunda üreticilerin de elini güçlendirdi. Android 4.1’de sorunsuz çalışan bir arayüzü Android 4.2 ve 4.3‘e uyarlamak, üreticiler için oldukça kolay bir işlem. Bu yüzden güncellemeler daha hızlı bir şekilde gelmeye başladı.

    Reklam
    Reklam

    Şimdilik 3 ana sürümden oluşan Android Jelly Bean, pazarın yüzde 55.1‘ine hakim durumda. Yüzde 37.3 ile Android 4.1 sürümü liderken, Android 4.2 sürümü ise 12.5 orana sahip.

    Yeni çıkan Galaxy Note 3 ve diğer Nexus cihazlarda kullanılan Android 4.3 Jelly Bean sürümü de yüzde 2.3‘lük bir kullanım oranına sahip.

    Reklam
    Reklam

    Bu ay başında tanıtılan Android 4.4 KitKat’ın önümüzdeki ay ne kadar orana sahip olacağı bilinmiyor. Android 4.3 güncellemesi almayan modellerin, Android 4.4‘e ne zaman güncelleneceği de belli değil.

    RAM kullanımı konusunda oldukça cömert olan Jelly Bean, giriş seviyesi telefonlarda pek tercih edilmiyor. 512 MB bellekli cihazlarda bazı sorunlar çıkartan Jelly Bean, giriş seviyesindeki telefonlarda kullanılmıyor. Bu yüzden hala giriş seviyesi tabletlern ve akıllı telefonların Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile piyasaya sunulduğunu görüyoruz.

    Android dünyasında yüzde 19.8 kullanım oranına sahip olan Android 4.0 Ice Cream Sandwich, pazarın önemli aktörlerinden biri konumunda.

    Reklam
    Reklam

    Kullanım oranlarıyla uzun süredir liderliği elinden bırakmayan Android 2.3 Gingerbread ise, artık daha düşük oranlara geriliyor. Yüzde 26.3 gibi azımsanmayacak bir orana sahip olan sürüm, hala en çok kullanılan 2. Android ana sürümü.

    :: Sizin kullandığınız Android sürümü ne? En beğendiğiniz sürüm hangisiydi?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. SDN Okuru

      galaxy s2 sahibiyim… ve 4.1.2 var… nedir bu kardeşim… bu telefon satma bahanesiyle güncelleme çıkarmamak adiliğin daniskasıdır arkadaş… yaptıysan iyi bir versiyon… herkese aç… yok ona şu yüklensin buna şu yüklenmesin… adamların en son ürünü bile eski android sürümü ile geliyor.. 6 ay sonra yenisi çıkıyor… yuhhhh…

    2. SDN Okuru

      sanki destek verdiler de biz yüklemedik, versin tüm üreticiler desteği gör bak o oran % 90 oluyor

    3. SDN Okuru

      “RAM kullanımı konusunda oldukça cömert olan Jelly Bean” cömert değil cimri olacak.

    4. SDN Okuru

      S4 için halen tık yok…

    5. SDN Okuru

      Adama bak ya s2 sahibiymis 4.1.2 kullaniyormus 🙂
      Biz note 2 de kullaniyoruz 4.1.2 yi. İnşallah s2 ye de güncelleme gelmez biraz farkimiz olsun artik

    6. SDN Okuru

      mantıksız konuşmayın yaa

    7. SDN Okuru

      Aynen adan s2’ye güncelleme konusunda laga luga yapıyor.Galaxy Nexus bile S2 kadar guncelleme almadı bu neyin kafasını yaşıyor.Arkadasin dediği gibi daha güncelleme almasında note 2 sahipleri olarak farkimiz kalsin.

    8. SDN Okuru

      Abi problemli misiniz senin farkin olsun diye guncelleme gelmesin mi note 3 alan da note 2 ye gelmesin farkimiz olsun desin sen de git enayi gibi 2000 daha verip note 3 al

    9. SDN Okuru

      s3 e 4.3 verdiler, minisinin ne suçu var arkadaş…

    10. SDN Okuru

      elmaya güncelleme geliyor da ne oluyor. yavaşlattılar eski cihazımı. android de aynısını yapıyor mu?

    11. SDN Okuru

      adamlarin yazilimdan baska deistiricekleri bisey. kalmadiki destek versinler yazilim deistiri ozellik ekleyip ekleyiip satiyolar yoksa satamazlar

    12. SDN Okuru

      İyi yaa windows gibi değil daha hızlı ilerliyor :d

    13. SDN Okuru

      Mini, ace, mini2 ve gio 2.3.6 da kaldıgı sürece o oran düşmez.

    14. SDN Okuru

      iPhone alın kafanız rahat etsin. Yok güncelleme gelmedi felan şaka gibi ahaha 😀

    15. SDN Okuru

      Aynen anroid güncelleme sıkıntısı beni ya nexusa yada daha büyük ihtimalle ayfona yönelticek

    16. SDN Okuru

      Lg e510 optimus hub black için hiç güncelleme haberi yok bu nasıl iş kardeşim bizimki telefon değil mi ??

    17. blackdown

      Gingerbread candır can

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap