Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Kaspersky ürünleri ABD’de yasaklandı! İşte nedeni

    ABD, 29 Eylül 2024 tarihinden itibaren Kaspersky ürünlerini yasaklama kararı aldı. Gelin detaylarına birlikte bakalım.

    ABD hükümeti, Kaspersky ürünlerinin yasaklanması kararıyla ülkedeki tüm satış ve destek faaliyetlerini durdurmayı planlıyor. Yasak, Kaspersky yazılımlarının indirilmesi, güncellenmesi, yeniden satılması ve lisanslanmasını da kapsıyor. 100 günlük geçiş süresi, müşterilere ve şirketlere alternatif çözümler bulmaları için zaman tanıyacak.

    Kaspersky ürünlerinin yeni satışları, duyurudan 30 gün sonra durdurulacak. Bu da ABD’de Kaspersky ürünlerinin mağaza raflarında veya çevrimiçi pazarlarda artık bulunamayacağı anlamına geliyor. Ayrıca yasağın sadece satışlarla sınırlı kalmayıp Kaspersky hizmetlerini arka planda kullanan ürünleri de kapsayacağı belirtiliyor. Şu ana kadar Kaspersky, bu yasakla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

    Reklam
    Reklam

    Kaspersky yasaklandı haberinin temel nedeni, ABD’nin Kaspersky yazılımlarının kötü amaçlarla kullanılabileceğine inanması. Kaspersky’nin Rusya ile olan bağları ve mevcut siyasi iklim nedeniyle, ABD bu yazılımların Amerikan vatandaşlarının kişisel bilgilerini toplama ve silahlandırma kapasitesine sahip olabileceği endişesi taşıyor.

    ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, “Rusya, Kaspersky gibi Rus şirketlerini kullanarak Amerikalıların kişisel bilgilerini toplama ve bu bilgileri silahlandırma kapasitesine ve niyetine sahip olduğunu gösterdi. Bu nedenle bugün bu adımı atmak zorunda kaldık” açıklamasında bulundu.

    Velhasıl, Kaspersky ürünleri ABD’de yasaklandı ve 29 Eylül 2024 tarihine kadar kullanıcıların alternatif bulması gerekecek. Kaspersky’nin bu duruma nasıl yanıt vereceği önemli bir husus zira ABD’nin bu kararı, diğer ülkelerde benzer adımların atılmasına da yol açabilir.

    Reklam
    Reklam

    Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Misafir

      Kaspersky kendi alanında dünyada ilk 5 de olan bir güvenlik yazılım firması.(Yazılımlar hakkında şüpheli olmayanı duymadım…heleki ülke güvenliği olunca )

    2. Boş geç

      ingiltere amerika ilişkileri 😀 Pentagonda gündem dksf

    3. Behçet

      Google serbest kalan her şey yasak

    4. Fuat

      Her şüphelendikleri şeyleri kendileri uyguluyor , herkeside öyle zannediyorlar, büyük şeytan 😈

    5. alperenlive

      Amerikan orijinli güvenlik yazılımları (norton, webroot, mcafee vs) demekki amerikan hükümeti için başka ülkelerde bu işlere yarıyor olmalı. Rusya Iphone’yi ve Çin’de Microsoft ürünlerini aynı endişelerle yasakladılar. Amerika’da bence hiç temiz değil.

    6. Anonim

      Kaspersky bence bu gün yanıtını verdi; muhtemel, devamı da gelir!

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap