Kaspersky, NSA’den veri çalmış!
ABD ile güvenlik devi Kaspersky‘ın arası yaklaşık 3 aydır bozuk. Kullanıcılara Kaskersky kullanmamalarını öğütleyecek kadar ileriye giden ABD‘ye göre Kaspersky, NSA’den veri çalmış!
Güvenlik devi Kaspersky, NSA’den veri çalmış!

ABD‘li yetkililerin yaptığı açıklamaya göre ABD‘nin Kaspersky‘a uyguladığı bu büyük ambargonun sebebi ortaya çıktı. ABD’nin ortak görüşüne göre Kaspersky, NSA’den veri çaldı! NSA’in çeşitli bilgisayarlarında kullanılan Kaspersky ürünlerinin bilgi çaldığını belirten ABD’li yetkililer, çalınan belgeler hakkında herhangi bir bilgi vermedi.
Son yılların en büyük veri sızıntısı olarak tabir edilen bu sızıntı hakkında detay vermekten kaçınan ABD’li yetkililerin bu tutumu kamuoyu tarafından oldukça şüphe ile karşılandı. Bildiğiniz üzere Kaspersky CEO‘su Eugene Kaspersky, NSA‘den veri çalmış olduklarına dair resmi bir kanıt bulunmadığını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.
GÜNCELLEME!
Konu ile alakalı Kaspersky cephesinden bir açıklama geldi!
Wall Street Journal tarafından 5 Ekim 2017 tarihinde yayımlanan habere ilişkin Kaspersky Lab açıklamasıdır:
Wall Street Journal tarafından 5 Ekim 2017 tarihinde yapılan bir haberde iddia edilen olayla ilgili, Kaspersky Lab’a bu olaya dâhil olduğuna yönelik doğrulayıcı nitelikte herhangi bir kanıt sunulmamıştır. Ve ne yazık ki haberdeki kanıtlanmamış iddialar, şirketi aralıksız bir şekilde karalamaya devam etmektedir.
Özel bir şirket olarak, Rus hükümeti de dâhil olmak üzere herhangi bir hükümetle yasal olmayan bir ilişkimiz bulunmamaktadır. Bu haberden çıkan tek sonuç, Kaspersky Lab’ın jeopolitik bir savaşın ortasında kaldığıdır.
Kötü amaçlı yazılımlara ve siber suçlulara karşı verdiğimiz savaştaki agresif tutumumuzdan dolayı özür dilemiyoruz. Şirket olarak, kaynağı ne olursa olsun 20 yıldır aktif bir şekilde kötü amaçlı yazılımları belirleyerek zararı en aza indiriyor;
böylece bağımsız kötü amaçlı yazılım saptama testlerinde sürekli en yüksek notları alıyoruz. Şunu da belirtmek isteriz ki, Kaspersky Lab ürünleri siber güvenlik sektörünün sıkı standartlarına uymakta ve Amerika’daki veya dünyanın herhangi
bir yerindeki popüler güvenlik sağlayıcısıyla korunan sistemlere aynı seviyede erişim ve ayrıcalık sağlamaktadır.
:: Sizce Kaspersky, NSA‘den kritik verileri çalmış olabilir mi?
FIRSAT ÜRÜNLERİ

Bilgisayar mühendisliği okuyan Mustafa Kemal, çağımızın vazgeçilmezi haline gelen siber güvenliğe ilgi duyuyor. Kariyerini de bu yönde şekillendirmek isteyen Mustafa Kemal'in şimdiki durağı Shiftdelete.net.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Kaspersky, NSA’den veri çalmış! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Kaspersky, NSA’den veri çalmış! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Kaspersky, NSA’den veri çalmış! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Türk kullanıcılar Netflix faturasını zamlı mı ödeyecek?
- 2
iPhone 6S ve iPhone SE kullanıcılarını üzecek haber
- 3
Türk doktordan umutlu haber! Aşı gibi koruyor
- 4
Bakanlık fahiş fiyata ceza yağdıracak
- 5
Netflix Şubat listesi belli oldu! İşte yeni yapımlar
- 6
Haftanın öne çıkan indirimli teknolojik ürünleri
- 7
Bitcoin yine sert düştü! İşte son durum
- 8
Yalan dedektörü mobil uygulama
- 9
Merakla beklenen realme Watch S satışta
- 10
İlginç PlayStation kutusu açık artırmaya çıktı
En yeni Videolar
- 1
M1 işlemcili MacBook Air kutusundan çıkıyor
- 2
Logitech M190 mouse inceleme
- 3
AirPods Pro rakibi Jabra Elite 85T incelemesi
- 4
M1 işlemcili Mac mini kutusundan çıkıyor
- 5
Türkiye'de ilk! Galaxy S21 Ultra kutu açılımı
- 6
QCY T5 Bluetooth kulaklık incelemesi
- 7
Uygun fiyatlı realme Watch S kutusundan çıkıyor!
- 8
Tuzla Teknoloji Müzesi'nde tarihe tanıklık ettik
- 9
SDN ofisi parayı ne yapıyor?
- 10
Dünyanın en büyük AirPods'u kutusundan çıkıyor!
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 2
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 3
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 4
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 5
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 6
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 7
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 8
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 9
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 10
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 11
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 12
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 13
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 14
Huawei Freebuds Pro inceleme
- 15
GoPro Hero 9 Black elimizde!
Trump paranoyası ve iftiraları… %100 yalan…
Ne yapalim la. Hayir yani ne edelim veri calmissa. Biz once kendimizi dusunelim. Kendimizi, kendi verilerimizi koruyalim. Bize ne NSA dan falandan filandan. Hem NSA kendi sistemlerinde Kaspersky i kullaniyorsa onun sorunu. Firewall i yok mu bu heriflerin de virus programi kullaniyorlar.