Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Kayıt Dışı Selfie’ye 3 Yıl Hapis

    Teknoloji dünyasının bir başka kalbi olarak bilinen Güney Kore, selfie akımı konusunda çeşitli yan ürünlerin doğmasına da sahne olmuştu. Selfie çekmek isteyenler için üretilen selfie-stick’ler kısa sürede popüler hale geldi, tüm dünyaya yayıldı. Koreli bir gazetenin haberine göre selfie çubuklarını satacak olan Koreli dağıtımcılar çok daha dikkatli olmalı.

    Ülkede bulunan 5 dolarlık standart çubuklar ve 25 dolarlık Bluetooth destekli selfie-stick’ler Güney Kore Bilim Bakanlığı’nın ilgisini çekmiş. Bu basit aksesuarlar sadece Bluetooth teknolojisine sahip oldukları için devlet yetkililerince “iletişim teknolojisi ürünleri” sınıfına sokulmuş. Bu tür ürünlerin tamamının lisans alması ve her birinin devlete kayıt yaptırması icap ediyor!

    Reklam
    Reklam

    14-11/30/selfie.jpg

    Kayıt dışı selfi ürünlerine 3 yıl hapis

    Şimdilik sadece bahsi geçen aksesuarları satan kişileri etkileyecek olan yasaya göre, kural ihlali yapanlar 27 bin dolar ceza ödeyecek ya da 3 yıla kadar hapis yatacak. İlgili bakanlığın yetkililerine göre selfie çubuklarının yayacağı Bluetooth kaynaklı sinyaller uçaklar gibi araçları etkileyecek kuvvette olmasalar da, telekomünikasyon ürünü sayılacakları için yasaya dahil edilecekler.

    Reklam
    Reklam

    Bu ilginç yasa sonrasında Güney Kore’deki çok sayıdaki satış mecrası ellerindeki ürünleri stoktan çıkartmaya başlamış.

    :: Böylesi ilginç bir yasa ülkemizde de gerçek olur mu?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. SDN Okuru

      Koreye bir ak bakan felan mi ihraç edildi acaba.

    2. SDN Okuru

      aynısı türkiyede olsa şaşırmazdım.

    3. SDN Okuru

      adamlar nerden para kazanalım diye düşünüyorlar şaka gibi

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap