E-postalar ile ilgili en önemli sıkıntıların başında delil olarak kabul görmemesi ve resmi yazışmalarda kullanılamaması geliyor. Özellikle resmi yazışmalarda delil olarak kullanılamayan e-posta, KEP yani Kayıtı E-Posta Sistemi ile bu sıkıntıyı aşıyor.
Dünyada da kullanılan bir sistem olan KEP, bu yılın başından itibaren ülkemizde de aktif olarak hayata geçirildi. KEP sistemini ilk kuran şerketlerden biri olan Türk Noterler Birliği kuruluşu olan TNB KEP bugün İstanbul’da Bilişim Muhabirleri Derneği‘nin üyeleriyle bir araya geldi.
TNB KEP adına açıklamalarda bulunan Genel Müdür Kürşat Güney, sistemin özelliklerini ve diğer detayları ShiftDelete.Net kamerasına anlattı.
#video_7236#
KEP ile neler yapılabilecek?
KEP, başvuru, dilekçe, ihale, teklif, sözleşme paylaşımı, şirket beyannameleri, fatura, ekstre, talimat, anonim şirketlerin toplantı çağırıları gibi bildirimleri, elektronik ortamda yapabilmeyi sağlıyor ve bu iletileri yasal bir bildirim haline getirerek, güvenli ve hızlı biçimde karşı tarafa ulaştırıyor.
- İlişki içinde olunan bir kişi veya kuruluşa, e-posta yolu ile güvenli ve zaman damgalı yasal bir bildirimde bulunulabilecek,
- Göndereceğiniz e-postanın ne zaman, kim tarafından, kime yollandığı, gönderilen kişinin posta kutusuna hangi tarih ve saatte ulaştığı, alıcı tarafından ne zaman okunduğu belgelenebilecek,
- Göndereceğiniz e-postanın ekli dosyaları ile birlikte içerik bütünlüğü sağlanacak,
- KEP ile göndereceğiniz önemli bir e-posta, gönderdiğiniz kişi veya kuruluş tarafından almadık, bize ulaşmadı, bilgimiz yok gibi gerekçelerle inkar edilemeyecek,
- KEP ile yapacağınız bildirim yasal bir bildirim haline gelecek, uyuşmazlık durumlarında da hukuki bir delile dönüşecek.
:: Bugüne kadar KEP kullandınız mı?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}