Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Körlere Özel Otomobil

    Virginia Tech Üniversitesi’nden araştırmacılar ve ABD Ulusal Körler Federasyonu (NFB) bir araya gelerek, görme engellilerin araba kullanabilmesini sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar.

    2011 yılında ilk prototip aracı yola çıkarmayı planlayan araştırmacılar, etrafta olan biten her şeyi görsel olmayan yollarla sürücüye aktaracak bir arayüz geliştiriyorlar. (Görme engellilere umut olan buluş)

    Reklam
    Reklam

    Geliştirilen sistem bir Ford Escape’e yerleştirilecek

    ABD Savunma Bakanlığı’nın araştırma ve geliştirme birimi olan DARPA’nın 2007 yılında açtığı yarışmada üçüncülük kazanan Virginia Tech Üniversitesi, körler için geliştirdiği araç için bu yarışmada kullandığı teknoloji temel alıyor.

    Reklam
    Reklam

    Virginia Tech araştırmacıları yarışmaya çevresindeki nesneleri tespit edip ona göre hareket edebilen sürücüsüz bir araç ile katılmışlardı.

    Ocak 2011′de meşhur Daytona pistine çıkacak olan prototip aracın, sürücüye çevredeki durumu titreşimli bir yelek aracılığıyla aktaracağı belirtiliyor.

    Hatırlayacağınız üzere, şarkıcı Metin Şentürk geçtiğimiz aylarda 303 km/saat hızla, dünyanın en hızlı görme engelli sürücüsü olma rekorunu kırmıştı.

    Reklam
    Reklam

    :: Bu proje başarılı olursa, görme engelli insanların trafiğe çıkmasına izin verilebilir mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. SDN Okuru

      Kör kelimesi yerine görme engelli yazılsaydı daha iyi olurdu. Shiftdelete gibi kaliteli bir sitenin gençlere örnek olması gerekir.

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap