Okunma

KVKK’dan Facebook’a rekor ceza!


03 Ekim 2019 Perşembe 09:42
KVKK’dan Facebook’a rekor ceza!

Veri ihlali ve güvenlik gibi konular sebebiyle sosyal medya platformu Facebook’un başı zaman zaman derde giriyor. Son olarak ortaya çıkan bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulu teknoloji devine milyon TL’lik ceza kesti.

Facebook ceza aldı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, veri ihlali nedeniyle Facebook’a ceza kesti. 1 milyon 600 TL’lik bu dev para cezasının gerekçesi de açıklandı. Facebook’u Türkçe olarak kullanan 280.959 kullanıcının verilerinin ihlal edildiği belirtildi.

Facebook’un ‘başkasının gözünden gör’, ‘doğum günü kutlayıcı’ ve ‘video yükleyici’ özelliklerinden kaynaklanan veri ihlalleri olduğu açıklandı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Facebook temsilcisi tarafından Kuruma gönderilen 14.10.2018 tarihli e-posta’da ‘Başkasının Gözünden Gör’ ihlaline ilişkin bilgi verilerek bilgilendirmenin takip eden hafta içinde yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu‘na arz edileceği ifade edilmesine rağmen, Facebook tarafından Kurul’a herhangi bir bildirim yapılmaması üzerine Kurulun resen inceleme yapma kararı aldığı belirtildi.

Aynı zamanda ihlalden kullanıcıların isim, cinsiyet, doğum günü, din bilgisi, konum, memleket, ilişki durumu, eğitim geçmişi ve Facebook’ta son zamanlarda yapılan aramalar, kullanıcının takip ettiği 500’e kadar başlıca hesaplar gibi kişisel verilerin etkilendiğini tespit edildi.

1 milyon 650 TL‘lik cezanın 1 milyon 150 bin TL’si Facebook‘un gerekli tedbirleri almaması ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle kesildi. Ayrıca, bu durumla ilgili Kuruma gerekli bildirimleri yapmaması nedeniyle de 450 bin TL’lik idari para cezası kesildi.




yazarHazal Orta

2012 yılında editörlük kariyerine başlayan yazarın yolu yakın zamanda ShiftDelete.Net ile kesişti. Teknoloji gündemini yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan teknolojik gelişmeleri okurlara aktarıyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

Yeni ! ShiftDelete.Net ya da SDN Forum hesabınız ile yorum yaparak yorumlarınızın rumuzunuz ile yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Giriş için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

6 yorum - “KVKK’dan Facebook’a rekor ceza!”

  1. Anonim dedi ki:

    amerika geçen sene 5 Milyon dolar ceza
    kesmişti..

  2. Anonim dedi ki:

    Bu para nereye gidecek.

  3. Teknoloji Dostu dedi ki:

    Bayağı fazlaymış ya, Mark bunu 10 yıl çalışsa ödeyemez (!)

  4. Teknoloji Dostu dedi ki:

    Ve Facebook erişim engellenir…

  5. Anonim dedi ki:

    cezaya gel

  6. Teknoloji Dostu dedi ki:

    Facebook Türkiye üzerinden bir günlük kazancını açıklasın da siz o zaman görün bu cezanın ne kadar komik bir tutar olduğunu. Adım başı reklam çıkıyor zaten karşımıza.

" KVKK’dan Facebook’a rekor ceza! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere KVKK’dan Facebook’a rekor ceza! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda KVKK’dan Facebook’a rekor ceza! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "