KVKK’dan Facebook’a rekor ceza!


03 Ekim 2019 Perşembe 09:42
KVKK’dan Facebook’a rekor ceza!

Veri ihlali ve güvenlik gibi konular sebebiyle sosyal medya platformu Facebook’un başı zaman zaman derde giriyor. Son olarak ortaya çıkan bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulu teknoloji devine milyon TL’lik ceza kesti.

Facebook ceza aldı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, veri ihlali nedeniyle Facebook’a ceza kesti. 1 milyon 600 TL’lik bu dev para cezasının gerekçesi de açıklandı. Facebook’u Türkçe olarak kullanan 280.959 kullanıcının verilerinin ihlal edildiği belirtildi.

Facebook’un ‘başkasının gözünden gör’, ‘doğum günü kutlayıcı’ ve ‘video yükleyici’ özelliklerinden kaynaklanan veri ihlalleri olduğu açıklandı.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Facebook temsilcisi tarafından Kuruma gönderilen 14.10.2018 tarihli e-posta’da ‘Başkasının Gözünden Gör’ ihlaline ilişkin bilgi verilerek bilgilendirmenin takip eden hafta içinde yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu‘na arz edileceği ifade edilmesine rağmen, Facebook tarafından Kurul’a herhangi bir bildirim yapılmaması üzerine Kurulun resen inceleme yapma kararı aldığı belirtildi.

Aynı zamanda ihlalden kullanıcıların isim, cinsiyet, doğum günü, din bilgisi, konum, memleket, ilişki durumu, eğitim geçmişi ve Facebook’ta son zamanlarda yapılan aramalar, kullanıcının takip ettiği 500’e kadar başlıca hesaplar gibi kişisel verilerin etkilendiğini tespit edildi.

1 milyon 650 TL‘lik cezanın 1 milyon 150 bin TL’si Facebook‘un gerekli tedbirleri almaması ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle kesildi. Ayrıca, bu durumla ilgili Kuruma gerekli bildirimleri yapmaması nedeniyle de 450 bin TL’lik idari para cezası kesildi.




yazarHazal Orta

2012 yılında editörlük kariyerine başlayan yazarın yolu yakın zamanda ShiftDelete.Net ile kesişti. Teknoloji gündemini yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan teknolojik gelişmeleri okurlara aktarıyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

Abone ol
Bildir
guest
6 Yorum
Dahili geri bildirimler
Tüm yorumlar
Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
1 yıl önce

Facebook Türkiye üzerinden bir günlük kazancını açıklasın da siz o zaman görün bu cezanın ne kadar komik bir tutar olduğunu. Adım başı reklam çıkıyor zaten karşımıza.

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
1 yıl önce

cezaya gel

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
1 yıl önce

Ve Facebook erişim engellenir…

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
1 yıl önce

Bayağı fazlaymış ya, Mark bunu 10 yıl çalışsa ödeyemez (!)

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
1 yıl önce

Bu para nereye gidecek.

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
1 yıl önce

amerika geçen sene 5 Milyon dolar ceza
kesmişti..

" KVKK’dan Facebook’a rekor ceza! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere KVKK’dan Facebook’a rekor ceza! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda KVKK’dan Facebook’a rekor ceza! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "

En yeni Videolar

  1. 1 Clubhouse uygulamasını denedik Clubhouse uygulamasını denedik
  2. 2 Alanı YouTuber yapan Fujifilm X-S10 incelemesi Alanı YouTuber yapan Fujifilm X-S10 incelemesi
  3. 3 Xiaomi'nin sözde akıllı şemsiyesini zorladık! Xiaomi'nin sözde akıllı şemsiyesini zorladık!
  4. 4 Samsung'un en iyisi: Galaxy Buds Pro kutu açılışı Samsung'un en iyisi: Galaxy Buds Pro kutu açılışı
  5. 5 Yeni kanalımız: Android kullanıcılarına merhaba! Yeni kanalımız: Android kullanıcılarına merhaba!
  6. 6 İyi ses için paraya kıydık: Saramonic Blink 500 Pro B2 İyi ses için paraya kıydık: Saramonic Blink 500 Pro B2
  7. 7 M1 işlemcili MacBook Air kutusundan çıkıyor M1 işlemcili MacBook Air kutusundan çıkıyor
  8. 8 Logitech M190 mouse inceleme Logitech M190 mouse inceleme
  9. 9 AirPods Pro rakibi Jabra Elite 85T incelemesi AirPods Pro rakibi Jabra Elite 85T incelemesi
  10. 10 M1 işlemcili Mac mini kutusundan çıkıyor M1 işlemcili Mac mini kutusundan çıkıyor