LCD Ekranlar Nasıl Temizlenir?
Bilgisayar ya da benzeri cihazlarla ilgili etkileşimlerimizin temelini ekranlar oluşturur. Çoğu zaman gözlerimizle, bazen de ellerimizle bu ekranlarla iletişim halinde oluruz.

Bilgisayar ya da benzeri cihazlarla ilgili etkileşimlerimizin temelini ekranlar oluşturur. Çoğu zaman gözlerimizle, bazen de ellerimizle bu ekranlarla iletişim halinde oluruz.

Akıllı telefonların ve tablet bilgisayarların neredeyse tamamının dokunmatik ekranlara sahip olduğu günümüzde bu ekranlar zaman zaman kirlenme sorunu ile karşı karşıya kalıyor.
Oldukça hassas elektronik cihazlar olan ekranlar, dış etkenlere karşı çok dayanıklı değiller. Zaman zaman dış etkenlere maruz kalan ekranlar kirlenebiliyor.
Temel sorun parmak izi
Ekranlarda yaşadığımız en büyük sorun parmak izi. Özellikle dokunmatik ekranlar parmak izi konusunda çok hassas ve sürekli dokunarak kullandığımız bu ekranlar zamanla kirlenebiliyor.
Nazikçe yaklaşmak gerekiyor
Ekranlar hassas cihazlar olduğundan nazik bir şekilde yaklaşmak gerekiyor. Temizlik için yumuşak bir bez kullanmak yeterli oluyor. Eğer kirler inatçıysa hafif nemli bir bezle silmek de gerekebilir.
Ayrıca çeşitli elektronik cihaz satan marketlerde satılan özel solüsyonlar da temizlik için kullanılabilir. Bu solüsyonlarla güvenli bir şekilde temizlik yapılabiliyor.
Gelin hep beraber ekranların nasıl temizlendiğini anlatan videoyu izleyelim.
#video_6740#
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (19)
ben lg p760 led ekranı almıştım aldığımda çizgi vardı onu nasıl temizleyeceğim yardım edin lütfen !
Ben bart
Annem televizyonun ekranini nemli bezle silmis simdi televizyonda beyaz cizgiler var boydan boya ne yapmamiz lazim
Yeni aldigim led tevizyonumun ekranina yapistirici bulasti nasil cikar fikri olanvarmi
ben normal ıslak bezle siliyorum sonra kuruluyoru ama izkalıyor ne yapabilirim
Tras kopugu lie super oluyo
Aldığım temizleme solüsyonunun ambalajında cihaz yeterince soğukken kullanın diyordu. Bir diğer ayrıntı videoda yanlış yapılmış, kesinlikle sıvıyı cihaza sıkmayın. Beze sıkıp öyle silin.
özgür bey kullandığınız bez fiber onuda belirtseydiniz iyi olurdu
Bilgilendirme için teşekkürler :) Hiç unutmuyorum dizüstü pc'nin ekranını camsil ile silmeye kalkışmıştım kendi ekran temizleme bezi ile ve sonuç hüsran ekran resmen soyuldu diyebilirim ve o şekilde kullanmak zorunda kaldım :(
ZİYARETÇİ 01.01.2013 13:09 bu konu gereklimiydi? acacak konumu yoktu.. bence gereksiz olmuş. diyen izleyene söylüyorum siz belki bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz ancak ben dahil birçok izleyen kolonya ıslak mendil vs. temizlik araçlarını kullanıyorduk bence çok bilgilendirici ve güzel bir video olmuştur. Ve ortada bizi bilgilendirmek için bir video söz konusu içeriğini beğenmesekte emeğe saygılı olmak lazım.