2016 yılının en büyük skandallarından biri tabii ki Samsung ve Galaxy Note 7 ile yaşandı. Cihazın bataryasının birden fazla kişide patlamaya yol açması, cihazın Samsung tarafından geri çağırılmasına sebep olmuştu.
İşte LG’nin test aşamaları
Hal böyle olunca diğer büyük akıllı telefon üreticileri de bataryalarını artık ekstra testlere sokmaya başladılar. LG’den yapılan açıklamaya göre bugüne dek 50.000 adet G6 modeli kargolandı ve kullanıcıların güvenliğine fazlasıyla önem verildi.
Akıllı telefon bataryalarının bir bomba olarak görülebileceğini söyleyen firma, bu nedenle bataryaları yüksek ısılarda test etmeye başladı. Hatta bu işi bir adım ileriye götürerek bataryaları direkt olarak yaktılar. Eğer alevler içinde kalan batarya dış kabını şarapnel gibi fırlatmak yerine yalnızca yarılıp açılıyorsa, batarya testi geçmiş oluyor.
Bunun dışında bataryaya çiviler çakan LG test ekibi, bu test ile birlikte evinizde bulunan evcil hayvanınızın cihazı dişlemesi ve yüksek çene basınç kuvvetiyle ısırması durumunda neler yaşanabileceğini de denemiş oluyor. Batarya alevler içerisinde kalmazsa sorun yok demektir.
Üçüncü test ise bataryanın üzerine çok yüksek ağırlık düşürülmesi. Demir bir yüzeyin üzerine konulan LG G6 bataryasının üzerine 9 kilogramlık büyük bir cisim, oldukça yüksek bir mesafeden bırakılıyor. Bu testte de bataryanın patlamadan sadece ezilmesi gerekiyor.
Son olarak Samsung’un da LG ile benzer test aşamalarını artık cihazlarında uygulamaya başladığını da belirtelim. Yani Galaxy Note 7’nin patlaması Samsung için kötü, insanlık için iyi bir olay olarak görülebilir.
:: Akıllı telefonların bataryalarına güveniyor musunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}