Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

macOS kullanıcıları dikkat: Bu uygulamalar para almadan kapanmıyor!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Apple’ın titiz Uygulama İnceleme sürecine rağmen, şirketin App Store‘unda macOS için yeni bir dolandırıcılık ürünü tespit edildi. Söz konusu uygulamar yüklendikten sonra ekranınızada kilitleniyor. Aylık abonelik satın alınmadan çıkış yapılamayan uygulamalar birçok kullanıcıyı mağdur etmiş durumda. Her uygulamayı süzgeçten geçiren Apple‘ın bu tür uygulamaları gözden kaçırması ise büyük tartışma yarattı.

macOS kullanıcıları dikkat: Apple güvenlik açığına göz yumdu!

macOS Big Sur ve Catalina güvenlik açığı neden düzeltilmedi? Apple, Monterey için yayınladığı güncellemeyi Big Sur ve Catalina'ya sunmadı.

Uygulamalar, macOS kullanıcılarını aylık aboneliğe zorluyor!

macOS’ta yer alan My Metronom isimli fidye uygulama kullanıcılarını aylık 9,99 ABD doları abonelik ödemeye zorluyor. Uygulama abonelik tamamlanana kadar menü çubuğunu veya klavye kısayollarının kullanılmasının önüne geçiyor.

Reklam
Reklam

Uzmanlar, My Metronome‘un arkasındaki geliştiricinin bu tekniği geliştirmek için yıllardır çeşitli teknikler denediğini düşünüyor. Gelen şikayetlerin ardından My Metronom App Store’dan kaldırılmış olsa da aynı geliştirici tarafından sunulan başka uygulamalar da mevcut. Kullanıcılarından adeta ‘fidye’ isteyen Music Paradise, Groove Vibes isimli bir uygulamaya da sahip.

Bu uygulamaları test eden uzmanlar, uygulamaların kullanıcılarını bir abonelik paneli ile karşıladığını belirtiyor. Music Paradise Player uygulamasıyla birlikte şirketin diğer iki uygulaması menü çubuğundaki kapatma seçeneğini gizleyerek kullanıcıların çıkış yapmasının önüne geçiyor. Bunun yanı sıra Groove Vibes tarafından geliştirilen diğer üç uygulama ise kullanıcıların menü çubuğunu kullanarak veya Command+Q tuşlarına basarak çıkmalarına izin verdiği görüldü.

Fidye yazılımlarının aksine, söz konusu uygulamalar kullanıcıları dosyalarını kilitlemiyor. Bunun yerine kullanıcıların uygulamaları kolayca kapatmasını engelliyor, böylece insanlar dolandırıcıların oyununa düşüp abonelik için ödeme yapıyorlar.

Şaşırtıcı bir şekilde, tüm bu dolandırıcılık uygulamaları Apple‘ın Uygulama İnceleme sürecinden geçmiş görünüyor. Apple, bunun gibi dolandırıcı uygulamalara karşı App Store‘a “Sorun Bildir” butonu eklemiş durumda.

Peki siz macOS‘larda yer alan bu dolandırıcı uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam