Kuruluşunun birinci yılını geride bırakan Canon Eurasia, Türk basım endüstrisinin ihtiyacı olan kalifiye iş gücünün yetişmesini sağlamak ve sektördeki firmalara verimlilik konusunda destek olabilmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bu doğrultuda Basım Sanayii Eğitim Vakfı (BASEV) koordinasyonu ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’ne Dijital Baskı Laboratuarı kazandıran Canon, ilk etapta 400 öğrencinin yararlanacağı laboratuarda ayrıca dijital baskı, teknolojik gelişmeler, baskı sistemleri ve iş geliştirmeye yönelik seminer ve eğitimler de düzenlenecek.
Basım Sanayii Eğitim Vakfı (BASEV) koordinasyonu ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Matbaa Eğitimi Bölümü’nde hayata geçirilen laboratuarda, Canon’un dijital baskı sistemleri, renk yönetim ve iş akış yazılımları yer alıyor
Canon Dijital Baskı Laboratuarı’nın açılış töreninde konuşan Canon Eurasia CBS Ülke Direktörü Peter Saak, proje ile ofsetten dijital baskıya geçişin giderek hızlanması nedeniyle ortaya çıkan kalifiye insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına destek olmak istediklerini söyledi. Saak, “Dijital Baskı Laboratuarı’nda Canon’un dijital baskı sistemleri, renk yönetim ve iş akış yazılımları yer alıyor.
Öğrenciler, dakikada 51 sayfa hızında profesyonel renkli baskı sistemimizi ve görüntü işleme bilgisayar ara birimimizi deneyebilecekler. Sadece eğitim amacı ile kullanılacak bu sistemin ihtiyacı olan sarf malzemeleri ve bakımlarını da Canon Eurasia olarak üstleneceğiz. Okuldan mezun olan öğrenciler, dijital baskı konusunda da eğitim almaları durumunda pazarda bu konudaki ihtiyaç doğrultusunda iş bulabileceklerdir” diye konuştu.
:: Canon’un bu yatırımını nasıl değerlendiriyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}