Mars yarışına Çin de katıldı
Önce NASA, sonra Avrupa/Rusya uzay ajansları ortak olarak Mars’a ulaşmayı başardılar. Şimdi ise sıra Çin’de. Çin uzay ajansı, 2020’de Mars’a robot indirmek üzere çalışmalara başladığını duyurdu. Çin’in asıl hedefi ise 2030’da Mars’a insan göndermek.

Önce NASA, sonra Avrupa/Rusya uzay ajansları ortak olarak Mars’a ulaşmayı başardılar. Şimdi ise sıra Çin’de.
Çin uzay ajansı, 2020’de Mars’a robot indirmek üzere çalışmalara başladığını duyurdu. Çin’in asıl hedefi ise 2030’da Mars’a insan göndermek.
Hem yerde hem yörüngede
Çin’in Mars’a göndereceği ilk araç iki parçadan oluşacak.
Diğer uzay ajanslarının yaptığı gibi gezegene bir rover indirecek olan Çin, aynı zamanda yörüngeye de bir uydu indirecek.
Bu uydu de hem yüzeyin fotoğraflarını çekecek hem de yerdeki robotun dünya ile iletişimini sağlayacak.
Böylece Mars’a insan gönderme yarışında şimdiden iki ülke ve bir de Elon Musk, planlarını açıklamış oldu. Sırada Rusya ve Avrupa hatta Japonya’nın planlarını duymak kaldı.
Ayrıca Çin uzay ajansı Jüpiter ve ve aylarına da uydular yerleştirmeyi planlıyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (17)
Hepsi defolup gitsin de dünya rahatlasin biraz. Silahları üretip insanları öldürüp sonra da mars'a gitmeyi planlıyorlar sanırım
Ve biz möö gibi otururuz...
ne olmuş yani yabancılar bizim asfaltlı otobanlarımızı kıskanıyor biz türkiye olarak Plüton a gittiğimizde marstan bakıp yine kıskanacaklar şak şak şak. (Eşek Çobanı)
Beni üzen şey bizim onlardan önce keşfetmemiz değil, insanlığın uzayı keşfetmesi. Açgözlülüğüyle kendi gezegeninin içine etmesi yetmiyormuş gibi başka gezegenlere göz dikiyoruz. Neyse, umarım oraya gerçekten HAK EDEN gider. Lakin insanların %95 inde açgözlülük ve ikiyüzlülük diz boyu.
2 gün elektriksiz kaldık hayat durdu, adamlar marsta hayat kurmaya çalışıyorlar. Boş işler bunlar.
Bu ülkede gerici Kemalistler oldugu müddetçe marsa araç göndermemiz çok zor
Kahrolma ilk 2017de sonra 2018 en son 2019da çıkıcağı duyurulan yerli otomobil sadece karada değil uzaydada gidicek
Marsta hayat yok. Şimdi projelerinizi iptal edip yol yapın.
Super guc yarisna giren her devletin mars macerası olmazsa ayip olur.
helal olsun demekten baska ne kalıyor kı bıze