Reklam
    Reklam
    İnternet

    MEB’den EBA açıklaması: siber saldırı!

    Yoğunluk nedeniyle 'Çok Kalabalık' uyarısı veren, bir süre kullanılamayan EBA siber saldırı açıklaması ile karşımızda! İşte MEB'in açıklaması
    MEB'den EBA siber saldırı açıklaması!

    Uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA’nın dün sabah saatlerinde yoğunluk nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi, ülke gündemine oturmuştu. Sistemin verdiği ‘Çok Kabalık’ uyarısı sosyal medyada oldukça konuşulurken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamasının ardından MEB’den bir açıklama daha geldi.

    MEB’den EBA siber saldırı açıklaması!

    Sorunun ana kaynağının yoğunluk olduğu açıklamada doğrudan ifade ediliyor olsa da, açıklamanın sonunda yer alan siber saldırı ifadesi dikkat çekiyor. MEB’in açıklamasına göre kesintinin yaşandığı saatlede birden fazla DDoS saldırısı oldu.

    Reklam
    Reklam

    İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklaması;

    “22 Eylül itibarıyla uygulamaya alınan canlı ders zaman çizelgesindeki yeniliklerle, bir öğrencinin gün içerisinde işleyebileceği canlı ders sayısı büyük oranda artırılmıştır. Söz konusu uygulamanın ilk günü olması sebebiyle eş zamanlı kullanıcı yoğunluğu oluşmuştur. Eş zamanlı kullanım kaynaklı ortaya çıkan durumla ilgili tespitler anlık olarak yapılmış ve aynı gün iyileştirmeler devreye alınmıştır.

    Reklam
    Reklam

    DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırılarını izleme raporlarına göre söz konusu saatlerde birden fazla siber saldırı gerçekleştiği görülmüştür. Bu durumun erken farkına varılması ile anında gerçekleştirilen müdahaleler neticesinde 2 saat içerisinde EBA Platformu ve EBA Canlı Ders sistemi normal hizmet sunmaya devam etmiştir.”

    EBA siber saldırı açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüş ve önerilerinizi yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Komik… Bunlara inanan varmı ya!!!

    2. Teknoloji Dostu

      aldığım hizmetten memnunum. Allah yapandan razı olsun. babam ile beraber dersleri takip ediyoruz.

    3. Anonim

      eğitime bi çelme de burdan takmaya çalışıyorlar !!!!!

    4. Anonim

      🤣🤣🤣 karanlık güçlerdir o dış mihraklar 😏

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap