İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Güvenlik

Şok! MEB’in Sitesi Hack’lendi

Tüm dünyada siber savaş tehditi artarken, devletler de kendilerini ve vatandaşlarını korumak için büyük yatırımlarda bulunuyor.

Mustafa Aydemir

okunma

Şok! MEB’in Sitesi Hack’lendi

Tüm dünyada siber savaş tehditi artarken, devletler de kendilerini ve vatandaşlarını korumak için büyük yatırımlarda bulunuyor. Peki, Türkiye bu tarz saldırılara ne kadar hazırlıklı?

Geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma Bakanlığı‘nın desteğiyle yapılan Siber Güvenlik Tatbikatı yeterince işe yaramamışa benziyor. Binlerce öğretmen adayının atanma bilgilerine baktığı MEB‘in web sitesi bugün hacker’ların saldırısına uğradı.

Yakşalık bir saat önce Milli Eğtiim Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı sitesine girip mevzuat bildirilerine bakmak isteyen öğretmenler karşılarında beklemedikleri bir uyarı mesajı buldular.

 

#video_5503#

 

Saldırganlar MEB’e Hangi Mesajı Verdi?

Sayfa tam olarak açılmazken, hacker açılır pencereler yardımıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na ‘Güvenlik 0‘ mesajı verdi. Bu mesajdan kurtulmak isteyenleri bu sefer saldırı yapan siber korsanların isimleri karşılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın saldırı sonucu herhangi bir zarar yaşayıp yaşamadığı şu anda bilinmiyor. Ancak, hem bakanlığa hem de devlet yöneticilerine sanal güvenliğe yeterince önem vermedikleri  mesajını vermek isteyen saldırganlar isteselerdi sayısız öğrencinin not bilgisene de zarar verebilirdi.

Durumla ilgili gelişmelere gün içerisinde size iletmeye devam edeceğiz.

:: Sizce devlet kurumları bu tarz saldırılara karşı ne kadar hazır?

 

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (18)

Okur

hll olsun

SDN Okuru

ya of ben okul bilgisayrından sosyal medyaya gireöiyorum meb yuzunden ;

SDN Okuru

devlet site lerini korucak adam gibi sistem leri yok ve siteyi koruması için hacker korumasını ihtiyaçları var

LadyArch3r

güvenlik 0 siteyi hackliyen database'inide hackler.

SkuLLeRa

eğitim sisteminden anlamalıyız aslında ne kadar güvenli yada kaliteli olduğunu...

rainbird

Uyarı mesajından daha fazlasını yapıp yapmadıkları belli değil sanırım... daha fazla ne yapmış olabilirler bu arada?

Fantoma

MEB'e not veriyorum. 0 yani okunuşu sıfır. Çalışmamışsın otur yerine!

AliA

Güvenlik 0

SDN Okuru

Birleşik Devletler, Cyber Command adında bir komutanlık kurup başına da 4 yıldızlı bir general atarken Türkiye Cumhuriyeti kendi güvenliği için ne yapıyor? Hiç.

desperado64

Bu anasayfa ben süt çık mış ak kaşık gibi bemmeyaz gözüküyor

Daha fazla yorum (7 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.