İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım
  3. İşlemci

Xiaomi 12T’ye güç verecek! Dimensity 8100 Ultra özellikleri sızdırıldı

Xiaomi 12T serisinde kullanılacağı iddia edilen MediaTek Dimensity 8100 Ultra işlemcinin özellikleri sızdırıldı.

Yiğit Ali Demir

okunma

Xiaomi 12T’ye güç verecek! Dimensity 8100 Ultra özellikleri sızdırıldı

Xiaomi’nin bugün tanıtacağı 12T serisinde Dimensity 8100 Ultra adlı işlemci kullanılacağı iddia ediliyor. MediaTek Dimensity 8100 Ultra özellikleri sızdırıldı.

Mart ayında tanıtılan Dimensity 8100 modeli, Snapdragon 888 modeline rakip olarak piyasada yerini aldı. POCO X4 GT, OPPO Reno8 Pro ve Redmi Note 11T Pro gibi modellerde karşımıza çıkan işlemci, performans konusunda beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

MediaTek Dimensity 8100 Ultra özellikleri ortaya çıktı

Dimensity 8100 Ultra, baz modelde de olduğu gibi 5nm teknolojisiyle üretilecek. İşlemcide 4 adet 2.85GHz ARM Cortex-A78 ve 4 adet 2.0GHz ARM Cortex-A55 çekirdek kullanılacak. Cihazın grafik arabiriminde ise Mali-G610 MC6 tercih edilmiş. Dimensity 8100 Ultra modelinin yarı iletken tedariğini TSMC üstlenecek.

MediaTek Dimensity 8100 Ultra özellikleri

5G teknolojisini destekleyen işlemci, 4.7 Gbps indirme hızına ulaşabiliyor. MediaTek tarafından geliştirilen UltraSave 2.0 teknolojisinin yer aldığı işlemcide

LPDDR5 RAM desteğiyle karşımıza çıkan işlemci, üçlü kamera kullanımına imkan tanıyacak. Akıllı telefon üreticileri, 32 Megapiksel + 32 Megapiksel + 16 Megapiksel kamera dizilimine yer verebilecek.

Yeni işlemcinin WQHD Plus çözünürlükte 120Hz ekran tazeleme hızını destekleyeceği belirtiliyor. Bu değer, FullHD Plus çözünürlükte 168Hz’e kadar çıkabilecek.

Bağlantı konusunda ise 2×2 Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 teknolojilerini destekleyecek. Dimensity 8100 Ultra, bir önceki modele göre daha stabil bağlantı imkanı sunacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

Cones

Ozaman git apple al . a16 bionic ile karşılaştırırsak fiyat olarak artıcağını biliyorsun dimi?

.

Pekte güçlü değilmiş . (16 bionic ile kıyaslanırsa)

Ü.B

Telefondaki güç tüketimi nasıl olacak?Belki daha yüksek kapasiteli batarya kullanacak.

Emir

Aynı batarya kapasitesine sahip önceki modelle

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam