İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDNTV

1000 km ile menzil rekoru kıran Mercedes VISION EQXX’i inceledik

1.000 km’den fazla menzile sahip olan Mercedes VISION EQXX özellikleri neler? SDN Kurucusu Hakkı Alkan, CES 2023'te inceledi

Yiğit Can Polat

Güncelleme: okunma

Mercedes VISION EQXX prototipi ile elektrikli araç sektörüne yenilik katıyor. Tanıtımı yapılan prototip 1.000 km’den fazla menzile sahip. Mercedes VISION EQXX özellikleri neler?

Mercedes VISION EQXX özellikleri neler?

Mercedes-Benz Pazartesi günü, şarj başına 1000 kilometre menzile sahip olacağını söylediği EQXX prototipini görücüye çıkardı. Yakında Mercedes-Benz olarak değiştirilecek olan Daimler, 2021’de sekiz pil tesisi inşa etmek de dahil olmak üzere tamamen elektrikli bir otomobil pazarında Tesla’yı ele geçirmek için 2030 yılına kadar 40 milyar Euro’dan fazla yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

2025’ten itibaren tüm yeni araç platformlarının yalnızca elektrikli araç üreteceğini söyledi. Daimler, şimdiye kadar yapılmış en verimli Mercedes-Benz olarak adlandırılan EQXX’in 100 km’de 10 kWh daha az enerji tüketimine sahip olacağını söyledi. Tesla’nın Model S 60’ı şu anda aynı mesafede 18,1 kWh tüketiyor.

Mercedes, sportif, şık ve fütüristik tasarıma sahip yeni konsept elektrikli otomobili VISIO EQXX ile Porsche Taycan, Audi E-tron GT ve Tesla Roadster gibi diğer lüks elektrikli araçlarla başa baş bir rekabetin içine girmeyi planlıyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (2)

Selami taşkiran

Kia Hyundai karması gibi duryor bence güzel değil.özellikle önü EV6 nın klonu gibi

Necmi

Wowwww

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.