Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Microsoft Açık Kaynağı Destekliyor

    Microsoft, 20 bin satırlık açık kaynak sürücü kodunu, Linux General Public License (GPL) v2 lisanslama modeliyle Linux dünyasının ve müşterilerinin kullanımına açtı.

    Bu kodlar sayesinde Linux işletim sistemi dağıtımları ve açık kaynak uygulamaları Windows Server Hyper-V ve Windows Server R2 Hyper-V üzerinde performanslı ve yüksek verimle çalışacak. Microsoft müşterilerine önemli bir kazanç yaratan bu güçlü atağıyla sürücü kodlarının Linux işletim sistemi çekirdeğine doğrudan entegre edilmesini sağlıyor.

    Reklam
    Reklam

     

    Windows Server 2008 Hyper-V yazılımı bundan sonra bütün Linux dağıtımları ile sorunsuzca ve performanslı bir şekilde çalışabilecek.

    Reklam
    Reklam

     

    Microsoft açık kaynak dünyasıyla kapsamlı ilişkilerini 2006 yılında kurduğu Açık Kaynak Teknoloji Merkezi (OSTC) üzerinden yapıyor. Açık kaynaklı platformlara iş dünyasının temel gereksinimleri açısından yaklaşan Microsoft, Windows Server 2008 kapsamında farklı platformları birlikte yönetmek zorunda olan müşterilerine ve iş ortaklarına bu merkezin çalışmalarıyla yol gösteriyor.

    Microsoft Açık Kaynak Teknoloji Merkezi, UNIX ve Linux dünyası üzerinde çok derin bir uzmanlığa sahip olmasının yanı sıra, açık kaynak topluluklarıyla sürekli teması koruyarak, güncel gelişmeleri yakından takip ediyor.

    Reklam
    Reklam

    :: Microsoft sizce neden böyle bir adım attı ?

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap