Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Microsoft, Anadolu Kahramanlarıyla

Ana sayfa /

Microsoft, geçtiğimiz aylarda duyurduğu “Bilişim Kahramanlarısloganını, gerçek hayata da yansıtarak bu konuda ne kadar ciddi ve kararlı olduğunu ortaya koyuyor. Firma, işletmelerin daha verimli çalışabilmeleri için yatırımlarında  en önemli kararlardan biri olan Bilişim Teknolojileri konusunda, karar mekanizmasında yer alan yöneticileri bilgilendirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. İstanbul, Ankara gibi büyük illerde yapılan bu çalışmalar, bilişim medyasında da  sık sık gündeme geliyor. Bu yazıda anlatacaklarımız ise, gündeme gelmeyen ama geleceğimiz için çok önemli olan adımlarla ilgili. Anadolu‘daki bilişim kahramanlarından bahsediyoruz.

Sakarya’dan Güzel Bir Örnek

Bu kahramanların bir kısmına Sakarya‘da rastladık. SABİDER (Sakarya Bilişim Sektörü Derneği) ve SATSO (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası)  tarafından düzenlenen Sakarya Kobi ve Bilişim Sempozyumu‘nda, katılımcı olarak yer alan Microsoft Türkiye ekibiyle beraber yola çıkarak, yaklaşık 2 saat süren bir yolculuktan sonra Sakarya‘ya ulaştık.

Reklam
Reklam

Katılımcılar ve Konuşmaları

Katılımcılar ve gündeme getirecekleri konular, metropollerde yapılan görkemli sempozyumları aratmıyor. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Bayraktar‘ın genel olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin üçüncü ve dördüncü kuşaklara kadar varlıklarını sürdüremeyişinin çeşitli nedenlerini açıkladığı konuşmasıyla devam ederken, Logo Yazılım yetkilileri ise “ERP, KOBİ’ler için neden gereklidir ve KOBİ’ler ERP ile neler kazanır?” konulu sunumlarını paylaştılar.  Etkinlikte yer alan HP Türkiye, KOBİ‘ler için sunucu kullanımının önemine değinirken, Kadir Has Üniversitesi‘nden Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Kalpakoğlu, Nod32 firması adına katılımcılara veri güvenliği hakkında bilgi verdi.  Etkinliğin bitiş kısmında ise Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Elçim Barkay; “Neden lisanslı yazılım?”, konulu sunumlarıyla katılımcılara bilgi verdi.

Sempozyum, Verimli Geçti

Özetlemek gerekirse; hem sempozyumun yapıldığı yer, hem katılımcılar, hem de gündeme getirilen konular oldukça başarılıydı. Sunumlar arasında yapılan kahve molasında ve sempozyum sonunda ise kahramanlar bir araya gelerek, küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) için ihtiyaç duydukları bilgileri, deneyim ve tecrübeleri, firmaların kendisinden doğrudan alabiliyor, fikir alışverişinde bulunabiliyorlar.

{pagebreak::Microsoft ile Temas}

Microsoft ile Doğrudan Temas

Sempozyuma izleyici olarak gelen bilgi işlem çalışanlarının hemen hemen tamamı, çözümlerimde Microsoft ürünlerini kullanıyor. Hem kullandıkları ürünlerden daha fazla verim alabilmek, hem lisanslar konusunda yaşadıkları problemleri çözmek hem de yeni yatırımlarında ihtiyaç duyacakları yeni ürünleri tedarik etmek için merak ettikleri en ufak soruları Microsoft Türkiye ekibine doğrudan iletebiliyorlar.

Microsoft Türkiye ekibi ise tüm bu soruları dikkatle dinliyor, anında cevap verebileceği sorulara doğrudan yanıt verirken, araştırma gerektiren soruları yanıtlamak için ise soru sahibinden iletişim bilgileri isteyerek, sempozyum sonrasında yeniden iletişim kurmak için sözleşiyorlar.

Microsoft’a Tebrikler

Sempozyumun başından sonuna kadar, yaptığım gözlemlerden sonra vardığım sonuç; Microsoft‘un, kendi müşterisi olsun ya da olmasın, bilişim teknolojilerine yatırım yaparken bütçesini en iyi şekilde değerlendirip kazançlı çıkmak isteyen kişiler için, tüm imkanlarını seferber etmesi, gerçekten de takdire değer.

Ülkemizin hangi ili olursa olsun, SABİDER gibi organizasyonlardan gelen bu isteklere karşı mutlaka olumlu cevap verdiklerini ve bundan sonrası için Bilişim Kahramanları ile daha sık bir araya gelmek istediklerini de eklediler.

Microsoft gibi bilişim devlerinin, ülkemizin her bölgesini kapsayan özel desteklerini yakından takip ediyor ve sizlerle paylaşıyor olacağız.

:: Microsoft Türkiye’nin Anadolu’daki açılımı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Hakkı Alkan

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam