Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Microsoft, hesap açma için parola şartını kaldırıyor!

Ana sayfa / Güvenlik

Teknoloji şirketi Microsoft, hesaplara giriş yapmak için parola şartını kaldırıyor. Dünya üzerindeki birçok kullanıcı şifre oluşturmakta bir hayli zorlanıyor ve bazı kullanıcılar ise oluşturduğu şifreyi unutuyor. Her yıl, kullanılan en popüler şifreler hakkında raporlar görüyoruz. Örneğin, halen ‘123456’, ‘şifre’ ya da ‘abc123’ gibi şifreleri kullanan insanlar var. Bu, hackerlar için oldukça iyi ama sizin için öyle değil.

Artık teknoloji üreticisi, bu sorunu çözmek istiyor. İşte, tam da buna yönelik bir adım daha attı. “Daha” diyoruz çünkü sadece birkaç ay önce parolasız girişi bir kısım kullanıcıya açmıştı.

AMD Radeon Software, Windows 11 için güncellendi!

AMD, 5 Ekim öncesi yayınlanacak olan Windows 11 için yeni güncellemesini yayınladı. İşte AMD Radeon 21.9.1 ile gelen yenilikler...

Reklam
Reklam

Microsoft, parola yerine ne getiriyor?

ABD merkezli teknoloji şirketi, bir süredir parolalara karşı bir savaş yürütüyor. Çünkü belirttiğimiz gibi parolalar güçlü gibi görünse de tehlikeyi önleyemiyor. Yeni özellikle birlikte artık hesaplarınızdaki parolaları gerçekten kaldırabileceksiniz. Bunun için birkaç yol var!

Bundan sonra, bir Microsof hesabınızda oturum açmak için Microsoft Authenticator, Windows Hello, bir güvenlik anahtarı veya bir doğrulama kodu (SMS/e-posta) kullanabilirsiniz. Tabi isterseniz kendi parolanızla da yola devam etme imkanınız var.

Yeni seçenek, Mart ayında ticari kullanıcılar için parolasız kimlik doğrulamasını başlatmasından sonra geldi. Mart ayında şirket, kullanıcıların uzaktan çalışmasına yardımcı olmak için bu adımı attıklarını açıklamıştı. Şu anda zaten 200 milyondan fazla kullanıcı, parolasız seçenekleri kullanıyor.

Peki, uygulama üzerinden nasıl parolayı kapatabilirsiniz?

Redmond firması, insanların üçte birinin şifrelerini sıfırlamak yerine bir hesabı kullanmayı tamamen bırakmayı tercih ettiğini buldu. Bir Twitter anketinde ise, her beş kişiden biri şifrelerini sıfırlamak yerine yanlışlıkla bir e-postada “tümünü yanıtla“ya basıyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam