Microsoft, Nokia’ya Para Akıttı
Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşma sebebiyle iki şirket birbirlerine bu süreçte yüklü meblağlarda ödeme yapıyorlar. Nokia‘nın doldurduğu 20-F finansal raporunda ortaya çıkan bu anlaşma ile ilgili detaylar ise oldukça ilgi çekici.

Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşma sebebiyle iki şirket birbirlerine bu süreçte yüklü meblağlarda ödeme yapıyorlar. Nokia‘nın doldurduğu 20-F finansal raporunda ortaya çıkan bu anlaşma ile ilgili detaylar ise oldukça ilgi çekici.

Nokia‘nın dolduruğu forrma göre Nokia anlaşma yapıldığından beri her çeyrek başına 250 Milyon Dolar “Platform destek ödemesi” alıyor. Tabi buna karşılık olarak Nokia da Windows Phone kullanımı için Microsoft‘a bir ödeme yapıyor.
Raporda ayrıca belirtilen bir diğer önemli nokta ise Nokia‘nın Microsoft‘a 650 Milyon Dolar borçlu olması. Ancak Nokia 2013‘de bu dengenin kurulup yıl sonunu net kazançla kapatacağını tahmin ediyor.
Windows Phone 8 işletim sisteminin gelişme sürecine en çok desteği veren isimlerden olan Nokia, bunun karşılığını da Microsoft’tan almış oluyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (35)
windows 8 bütün sistemleri alt üst edecek lumia serisinin hiç biri Galaxy SIII' ün donanımına sahip değil fakat SIII' ten daha stabil çalışıyolar iPhone 5, Galaxy SIII ve Lumia 920 test ettim içlerinde en iyisi iPhone 5 duruyo çünkü ios var ve iosun alt yapısı hazır wp8 daha bebek diyebiliriz yep yeni bir alt yapı kuruluyo ve gerçekten iyi işler başaracak.aklı olan bu saatten sonra androidli cihaz almaz ayrıca android samsung hariç hiç bir marka güncelleme vermiyo samsungta bir süre sonra bırakıyo gerçi yani sen aldığınla kalıyosun
suan microsoft nokia nin elinden tutuyor ilerde nokia microsoftun elinden tutarsa sasmayın
Wp 8 de oyun yapmak için para ödeniyor androidtede ödeniyor ios tata ödeniyor yani Microsoft kazıklamıyor
Adam işin içinde microsoft olduğu için alınır yazıyor acaba diğer leri neden almıyor acaba Microsoft olduğu için olmasın
androide geçseydi şimdi msi satın almıştı hala symbian sattığına göre androidli nokialar kapışılırdı
lumia serisi gerçekten güzel. eğer lumia serisi tutarsa microsoft nokiaya yaptığı yardımın kat kat fazlasını kazanır zaten.
Hadi androidi anladımda sanki iosta telefona yuklemek icin para vermiyormusun markete uye olman sart iostada:)) jailbreak se wp8 dede var hemde alası.
Ben deneme yanılma tahtası değilim uygulamasız bombos marketli bir seye girmem. Win 8 icin oturcam program yazicam sonra kendi telefonuma yuklemek icin kendi yaptogim program icin markete tonla para odeyecegim. Peki ben bu aptalmıyım? Tercihim Android yada iOS.
08.03.2013 09:55 30 yaşına geldiysen bişeyden anladıgın yok demektir hala :) Bence Nokia Microsoftla ortak iş yaparak çok iyi bi iş yaptı. Yoksa bu kadar yükselemezdi diye düşünüyorum
Bir arkadaş sanırım Lumia 920 ve Xperia Z arasında kalmış. Bir Lumia 620 kullanıcısı olarak diyebilrim ki Androidden sıkıldıysanız 920'ye geçebilirsiniz Gameloft uygulama desteği sağlamaya başladı.Yakın zamanda Chilingo gibi şirketlerinde sisteme tam olarak gireceğini düşünüyorum.Fakat , Xperia Z de harika bir telefon.2 GB Ram android için ilaç olabilir ama wp8 kadar stabil çalışmaz