İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Oyun

Microsoft, oyunlardan kâr mı yoksa zarar mı etti: İşte resmi rakamlar!

Son dönemde Microsoft Game Pass özelinde yaptığı hamlelerle büyük tartışma yaratan şirket, resmi gelirlerini basınla paylaştı.

Enes K.

Microsoft, oyunlardan kâr mı yoksa zarar mı etti: İşte resmi rakamlar!

Microsoft, bugün içerisinde 2024 finansal yılının dördüncü çeyreğine dair resmi rakamları yayınladı. Nisan ve Haziran ayları arasındaki finansal tabloyu kapsayan rakamlarar göre Microsoft, dördüncü çeyrekte hiç de fena bir iş çıkarmamışa benziyor. İşte detaylar…

Microsoft, dördüncü çeyreği büyük kârla geçti!

Microsoft’un geçtiğimiz yıl tamamladığı 75.4 milyar dolarlık tartışmalı Activision Blizzard satın alımının ardından bu yılı mali olarak nasıl geçeceği merakla bekleniyordu. Game Pass ücretlerine yapılan birbiri ardına yapılan zamlar, bir düşüp bir artan hisseler derken Microsoft, 2024’ün dördüncü çeyreğini oldukça kayda değer bir artışla kapadı.

Xbox.com'da Nvidia GeForce NOW desteği! Oyun keyfini katlayın

Şirketin finansal raporlarına göre, oyun segmentini içeren Kişisel Bilgisayar İş Birimi’nin geliri, geçen yıla göre yüzde 44 oranında arttı. Bu artışın yüzde 48’i Activision Blizzard satın alımından kaynaklanıyor. Xbox İçerik ve Hizmetleri geliri ise beklentilerin biraz üzerinde bir performansla yıllık bazda yüzde 61 oranında artış gösterirken, bu artışın yüzde 58’i ise yine Blizzard satın alımı sayesinde gerçekleşti.

Microsoft’un hissedarlar ve basınla paylaştığı slaytaq göre, şirketin Blizzard satın alımıyla birlikte elde ettiği toplam gelir 1.69 milyar dolarken, bu satın alım sayesinde harcanan maliyet ve işletme giderleri ise 570 milyon dolar olarak göze çarpıyor. Bu anlamda, Microsoft’un bu satın alma üzerine ısrarla düşmesi de meyvelerini vermişe benziyor.

Sizler açıklanan resmi rakamlarla ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Haberde hata mı var?Düzeltme bildirin

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam