İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Güvenlik

Microsoft Saldırıya Uğradı!

Teknoloji devlerinin her geçen gün yeni bir ürünü duyuluyor ancak ürünlerin arkasındaki güvenlik bölümü ne kadar yenileniyor tartışılır. Microsoft‘a yapılan saldırı ise ürünlerin arkasında yeterli bir güvenliğin olmadığını bir kez daha ortaya çıkardı.

Mustafa Coşar

okunma

Microsoft (Görsel: Mike Mozart, CC BY 2.0, Wikimedia Commons)

Teknoloji devlerinin her geçen gün yeni bir ürünü duyuluyor ancak ürünlerin arkasındaki güvenlik bölümü ne kadar yenileniyor tartışılır. Microsoft‘a yapılan saldırı ise ürünlerin arkasında yeterli bir güvenliğin olmadığını bir kez daha ortaya çıkardı.

Microsoft’un Mac OS yazılım geliştirme bölümüne gerçekleştirilen hacker saldırıları, bölümde bulunan bazı bilgisayarlara zararlı yazılımlar bulaştırdı.

Yapılan ilk incelemeler doğrultusunda bulaşan zararlı yazılımların sistemde herhangi bir hasar oluşturmadığı ortaya çıkarken bu saldırıdan Microsoft kullanıcılarının hiçbir şekilde etkilenmediği söylendi.

Geçtiğimiz haftalarda ise Facebook, Apple ve Twitter‘ın da saldırılara maruz kaldığı haberleri ortaya çıkmıştı. Saldırılardan en büyük ölçekte etkilenen firma ise 250.000 kullanıcı verisi ile Twitter olmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise ABD ve Çin arasında yaşanan sanal saldırılar gündeme gelmişti.

:: Teknoloji devlerinin ürünlerindeki güvenlik önlemleri ne kadar güvenli? Tıklayın forumda tartışalım.


Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (2)

SDN Okuru

yazik.... ama hacker iste huyundan mi suyundanmi bilinmez

SDN Okuru

bir ara K2 ye saldırdılardı. uzun bir süre hizmet kesintileri servis problemleri sürmüştü. baya bir uzun süreydi yanlız. Adamcağızlar ne ticketlere cvp verebiliyorlardı, ne sunucu üzerinden istedikleri birşeylere müdahale edebiliyorlardı. hepsi kitlenmişti. ne de oyunlarına yama getirebiliyordu. :(

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.