Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Microsoft’tan OGA Uygulaması

    Korsan yazılımın, yazılım sektörünün belini büken büyük bir sorun olduğu ülkemizde, Microsoft yeni bir pilot uygulamayı hayata geçirerek kullanıcıları orijinal Office ürünleri kullanmaya yönlendiriyor. 29 Nisan 2008‘de hayata geçecek olan OGA Bildirimi sayesinde, kullanılan yazılımın lisanssız olup olmadığı tespit edilerek, lisanssız olması durumunda kullanıcı lisanslı yazılımın avantajlarından faydalanabilecek şekilde yönlendiriliyor.

    Geçtiğimiz yıl uygulanan WGA (Windows Genuine Advantage – Windows Orijinal Ürün Avantajı) bildiriminin devamı niteliğindeki Office Genuine Advantage Bildirimi, pilot uygulama olarak Şili, İtalya, İspanya ve Türkiye’de hayata geçirilerek, lisanssız yazılıma karşı küresel bir strateji oluşturulmasına katkı sağlanması bekleniyor.

    Reklam
    Reklam

    OGA Davetini Atlamayın

    Güncelleme yaparken veya web üzerinden bir uygulama desteği alırken, Office Orijinal Ürün Avantajı uygulamasına katılım daveti alan kullanıcılar, ardından Office yazılımının orijinalliğini test eden bir uygulama yüklüyor. Test sonucunda lisanssız olduğu tespit edilen yazılımın kullanıcıları ise, Office uygulamalarını açtıklarında bir uyarı ile karşılaşmaya başlıyor. OGA Bildirimi, bu sırada kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi veriyor. Bu avantajların başında lisanslı yazılım kullanımının güvenlik sunması, güncellemelerin zamanında ve eksiksiz yapılarak verimlilik artışı sağlanması geliyor.

    Sınır 30 Gün

    Reklam
    Reklam

    30 günlük uyarı iletisinden sonra herhangi bir girişimde bulunulmaması halinde kullanıcının Office yazılımı lisanssız olarak kaydediliyor ve yazılımın orijinal olmadığı ibaresi sabit bir şekilde uygulamalar içerisinde beliriyor. Office yazılımları orijinal olmayan kullanıcılar virüs, solucan ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra, kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riski ile de karşı karşıya kalıyorlar.

    Ayrıca lisanssız yazılım kullanmak, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca 150.000 YTL‘ye kadar ağır para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi ağır hukuki yaptırım riskleri içeriyor.

    :: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.

    Reklam
    Reklam

    Yazan: Erhan Kahraman
    Bilgi İçin: Microsoft Türkiye
    SDN – http://shiftdelete.net

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      meraklanma onundacrackleri çıkar

    2. SDN Okuru

      hadi canım sizde hayatımız korsan olmuş bizim…….

    3. SDN Okuru

      Bu tür uygulamalar, bu komediyi bertaraf etmek için geliştirilern yol ve yöntemleri öğrenmek konusunda bizi daha fazla zorlamaktan başka bir işey yaramıyor. …

    4. SDN Okuru

      bende çıktı bu dediğiniz.. ne yapacam bilmiyorum.pc yi alırken office yüklüydü. xp orijinal ama office yi kim orijinal kullaniyorki?? silerim kullanmam yinede para vermem…wordpad kullanırım en kötüsü….

    5. SDN Okuru

      open office ne güne duruyor…

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap