Reklam
    Reklam
    Yazılım

    Microsoft Word, 40 yıldır beklenen özelliği alıyor!

    Microsoft Word salt metin yapıştırma kısayolu nedir? Word, bu basit özelliği nihayet kısayolu olarak alıyor.

    2023 yılı itibarıyla 40 yaşına giren Microsoft Word, yıllardır beklenen basit bir metin yapıştırma özelliğini nihayet alıyor. Günümüzde Microsoft Office ailesinde metni yapıştırırken aynı zamanda stil, font ve karakter gibi özellikler de belgeye dahil ediliyor. Ancak yeni güncelleme sayesinde “sadece metni yapıştır” kısayolu eklenecek.

    Microsoft Word için salt metin yapıştırma kısayolu eklendi

    Microsoft Office ailesinin yazı uygulaması Word, metin yapıştırma konusunda kullanıcıların yüzünü güldürecek bir kısayal alıyor. Halihazırda “CTRL + V” komutuyla metin yapıştırdığınızda; yazı tipi boyutu, fontu veya arka plan rengi de beraberinde geliyor. Ancak “Ctrl + Shift + V” sayesinde bu dertten kurtulmak mümkün.

    Reklam
    Reklam

    Kısayol desteğinden önce, kullanıcıların sağ tıklayarak yapıştır menüsünden “düz metin”i seçmesi gerekiyordu. Ancak Microsoft, diğer birçok uygulamada bulunan, sadece metin yapıştırma kısayolunu Word için sundu. Bu değişiklik, Word kullanıcıları için kesme, kopyalama ve yapıştırmayı daha kolay hale getirecek.

    Office geliştirme ekibi, kullanıcıların geri bildirimlerine yanıt vererek bu kısayol desteğini eklediklerini açıkladı. Microsoft Word Ürün Müdürü Ali Forelli’ye göre, erişilebilirlik Word için en önemli konu olmaya devam edecek. Word ekibi de kes, kopyala, yapıştır deneyimini olabildiğince kusursuz hale getirmeyi amaçlıyor.

    Yeni kısayolu kullanmak için Office’in en yeni sürümüne sahip olmalısınız. İmleci metni yapıştırmak istediğiniz yere getirdikten sonra, Ctrl + Shift + V (Mac için Cmd + Shift + V) kısayolunu kullanabilirsiniz. Bu sayede metin, salt haliyle yapıştırılacak.

    Reklam
    Reklam

    Salt metin yapıştırmaya ek olarak Microsoft; yazıcı için biçim kopyalama, yapıştırma, özel yapıştırma ve telif hakkı simgesi gibi mevcut klavye kısayollarına da bazı değişiklikler uyguladı.

    Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Teknoloji Hayranı

      Word 2013 de alacak mı bu güncellemeyi?

    2. Sıfır

      Zeki Müren de bizi görecek mi?

    3. Emrah

      Yapıştırdıktan sonra ctrl+v yapmak aynı işe yarıyordu, ctrl+shift+v eskiden biçimlendirme kopyalayıcı idi, ne olcak şimdi?

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap