Microsoft, Xbox’ı Satıyor mu?
Yeni nesil konsollarda, ezeli rakibi Sony‘nin bir hayli gerisinde kalan Microsoft‘ta işler pekte yolunda gitmiyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Xbox‘un Avrupa Müdürü‘nün işinden ayrılmasıyla başlayan olaylar, ortaya çıkan bazı söylentilerle iyice rayından çıkmış gibi duruyor.

Yeni nesil konsollarda, ezeli rakibi Sony‘nin bir hayli gerisinde kalan Microsoft‘ta işler pekte yolunda gitmiyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Xbox‘un Avrupa Müdürü‘nün işinden ayrılmasıyla başlayan olaylar, ortaya çıkan bazı söylentilerle iyice rayından çıkmış gibi duruyor.
Oyun dünyasının saygın isimlerinden biri olan Pete Dodd, yaptığı bir açıklamada, Microsoft‘un Xbox markası için dünyaca ünlü perakende ismi Amazon‘la görüştüğünü belirtti.

Dodd’un açıklamaları fazla iddialı
Son zamanlarda Amazon‘un android işletim sistemine sahip bir konsol üzerinde çalıştığı zaten sürekli yazılıp çiziliyordu. Fakat Dodd‘un bu söylemleri biraz fazla iddialı olmuş.
Zira Xbox One‘ın piyasaya yeni sürüldüğü ve Microsoft’un Xbox One‘a oyun geliştirmek adına sürekli yeni stüdyolar açtığını göz önüne aldığımızda, bu işin Amazon için bile fazlasıyla külfetli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de piyasada PlayStation 4 gibi çok güçlü bir rakip varken, Xbox için büyük bir serveti gözden çıkarmak, Amazon için büyük bir risk olacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
Yorumlar (24)
Ayn kardesim bak su anda sattilar
abi oyun konsolu sony bilincaltina yerlesmis kime dersen sony alir. cep telefonları ise Samsung ve iphone bilgisayarlarda toshiba msi spi lenova tv lerde lg ve samsung tablet pc ipad ve Samsung tab. akilli saatler daha yeni cikti ilerde kimin peyniri kaptigi anlasilir simdilik pek belli degil. microsoft baya caliskan bir ekip kolay kolay batmaz ve iflas etmez hic yoktan wp8 ile nokia markasiyla rekora gider olmadi yeni bir kurulum finansmani cikarir. adamlar gayretli ve fiilen is yapiyor bizler sadece eleştiri var icraat yok. bizim Türkiye kendine ait telefon markasi yok ve olmayacak gibi var diyeceksiniz ama iyi arastirin onlarda disardan geliyor yerli uretim yerli marka yok bir gun olur belki
Evet onu bende duydum
bir duyuma göre microsoft'u arçelik satın alıyormuş :D
microsoft batsın diyenler var kusura bakmada rüyanda bile göremezsin senelik net karı milyardolarla ölçülen bir dünya devi için
Xbox iyi bir firmaya satılırsa Xbox PS'nin karşısına çıkabilir
şurda laf edenler ne ps nin satışından haberi var nede xbox ın xbox one az sattı diye kötüleyecek yer arıyorsunu pekibiliyormusunuz xbox 360 ın amerikada 27 ay üst üste satış rekoru kırdığınıve ps ye nal toplattığını ?tabiki bilmiyorsunuz ve bilmeden yorum yapıyorsunuz peki xbox one ın ve ps4 ün satışını biliyormusnuz ? tabiki yine hayır bilginiz olsun ps4 xbox ın iki katı sattı bilmeyenler için
satmaz adamlar xbox 360 dan bile daha iyi satis yaptigini söylüyor adamlar gerekirse ikinci nesil xboxlarin bazi zayif donanim yönünü kaldirir yada ne biliyim degisik kombinasyon kullanir ucuzlatir filan yine isi götürür
şu anda hem ps4 hemde xbox one sahibiyim. Bende Xbox One devamlı açık ve bence gayet başarılı bir makine. Hatta pc mi xbox one a bağladım xbox one'dan tv ye çıkış aldım. Pc ve Xbox One aynı anda kullanıyorum. Tamam ,Sony Türkiye'ye yatırım yaptı tamam , bu yüzden destekleyelim ama "OSMAN TUFAN" Xbox ile ilgili 1 tane olumlu yazınız sitede neredeyse yok. Ayıptır günahtır. ....Ya XboxOne daha henüz test etmediniz bakmadınız yada dışarıda olumsuz haberlerin hepsini alıp yazıyorsunuz "yapmayın". İki makineyide kullanıyorum çünkü "oyun severim" ama XboxOne'dan daha çok memnunum.Bu haberlerinize de ancak çoluk çocuk dediğimiz yada fan boy tarzında kişiler inanırlar "çünkü onlar sahip olamadıkları Ps4'ü överler"
satılırsa belki batmaktan kurtulur.