Teknoloji Haberleri

    Microsoft’tan Hack Açıklaması

    İrlanda’da Microsoft İnternet sitesinin çökertildiğine ilişkin, 10.12.2008 tarihli haberiniz ile ilgili olarak, önemli bir ayrıntıyı düzeltmek isteriz. Habere konu olan www.microsoft.ie web sitesi, Microsoft İrlanda‘nın kurumsal İnternet sitesi değil; siteye barındırma hizmeti veren  üçüncü bir parti üzerinde yerleşik bir web arayüzüdür. Bu arayüz sayesinde kullanıcılar, Microsoft İrlanda‘nın kurumsal İnternet sitesi olan www.microsoft.com/ireland  adresine yönlendirilmektedir. www.microsoft.ie web sitesine yönelik bu kanunsuz işlem, Microsoft İrlanda yetkililerince kısa sürede tespit edilmiş, tedarikçimizle birlikte gerekli güvenlik önlemleri alınmış ve gerekli makamlara bilgi verilerek kanuni işlem başlatılmıştır.

    Yönlendirme sitesi ile ilgili sorun ise, hızla giderilmiştir. Microsoft İrlanda kurumsal İnternet sitesi (ya da Microsoft’a ait diğer İnternet siteleri) bu olaydan herhangi bir şekilde etkilenmemişlerdir.

    Konuyu dikkatinize sunar, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi konusundaki hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla.

    Microsoft Türkiye

    Editörün Yorumu

    Ne olursa olsun, bu saldırıyı zararsız bir şekilde atlatmak, sistemleri yeniden güvenli hale getirmek sevindirici bir haber. Açıklamada da anlatıldığı gibi, www.microsoft.ie de tıpkı www.microsoft.com.tr gibi asıl siteye yönlendirme yapan adreslerdir. Her ne kadar asıl site www.microsoft.com olsa da, bu gibi yönlendirme yapılan ulusal sitelerin güvenliği de yine firmanın kendi sorumluluğu içerisindedir.

    :: Bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Yazan: Hakkı Alkan

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      Sonuçta Microsoft’ un sitesi değil mi? Sitesi.. Hacklendi mi? Hacklendi.. Fazla konuşmasınlar..

    2. SDN Okuru

      Tamamda ASP SQL Bilen bu Çoluk cocuk.. siteyi hackliyebiliyor tabi hack denilirse. Kacak Diye bir mal var zaten orda Nicki var yeni teama girdi Hava atıyor işte Çocuk hareketleri belirgin ediyor ..

    3. SDN Okuru

      Helal SDN’ye. Takıyolar en azından…

    4. SDN Okuru

      bahaneleri de hemen hazır : asıl site değilmiş.
      peki asıl site değil de niye asıl siteye bağlantı veriyorsunuz.
      microsoftun kontrolü altında olduğu belli, bir nevi taşeron, sonuçta microsoftun adı geçiyor dimi..

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz