Microsoft eğitim alanında öğretmenlere destek verdiği projeler kapsamında son olarak Yenilikçi Öğretmenler Küresel Forumunda ABD Eğitim Bakanlığı, British Council ve Smithsonian Institution ile yaptığı işbirlikleri ile öğretmenlere katkı sağlayacak yeni çalışmalarını duyurdu.
Microsoft, ders programlarında yaratıcı ve verimli bir şekilde teknolojiyi kullanan öğretmenlerin ve okul liderlerini buluşturduğu Yenilikçi Öğretmenler Küresel Forumu’nda, başarılı öğretmemlere küresel seviyede rekabet etme, yaratıcı fikirlerin derslerde öğrencilere etkisi ve hayata nasıl geçirilebileceği konusunda birlikte çalışma imkânı sundu.
Yenilikçi Öğretmenler Programı’nın eğitimcilerin öğrencileri geleceğe daha etkin bir şekilde hazırlayabilmeleri için Microsoft’un eğitim konusunda yaptığı pek çok yatırımdan bir tanesi olduğunu belirten Microsoft Eğitim Başkan Yardımcısı Anthony Salcito, “Microsoft olarak işletmelerin ihtiyaçlarının sosyal sorumluluk ile bir araya gelmesi durumunda harika şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz.
Günümüzün artan rekabetçi küresel ekonomisinde, eğitime destek konusunda aynı derecede tutkulu olan işletmeleri bir araya getirmenin gelecek nesillerin liderlerini yetiştirmek için önemli bir adım olarak görüyoruz.
Günümüzün ekonomik dünyasında yüksek beceri gerektiren işlerde başarılı olabilecek öğrencilerin yetişmesi için yetenekli eğitimciler hayati öneme sahip” dedi.
{pagebreak::Türkiye’nin 2023 vizyonu}
Microsoft Türkiye olarak eğitimde teknojinin önemli bir yer tuttuğuna inandıklarını ve Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda destek verecek proje ve programlar yürüttüklerini belirten Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem ERKUL, “Hedefimiz, bilişimin gücü ile yeni ve önde olmak için ulusal eğitim gücümüzü teknolojinin getirdiği yenilikler ile destekleyerek ülkemizde öğrenme kalitesini artırmak.
Geleceğin liderleri olacak olan öğrencilerimizin verimlilik ve performansını artırdığımızda uluslararası platformlarda rekabet edebilmeleri ve böylece ülkemizin itibarını da artırmaları bizim için önem teşkil etmektedir” dedi.
{pagebreak::Türkiye’yi temsil edecekler}
Türkiye’den bu etkinliğe katılan Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi okulunda İngilizce Öğretmeni Gülsüm Özerol, “Yenilik ve değişimin kaçınılmaz olduğu günümüz dünyasında eğitim ortamımızı da çağın gereklerinden, yeniliklerinden ve teknolojik gelişmelerinden ayrı düşünemeyiz.
Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu lisesinde iki destek öğretmen altı öğrenci ile hazırlayıp sunduğum Yenilikçi İngilizce adlı projemiz ile hem Türkiye hem de Ortadoğu ve Afrika Yenilikçi Öğretmenler forumunda işbirliği kategorisi birincisi olarak ülkemizi ABD’de düzenlenen Dünya Yenilikçi Öğretmenler forumunda temsil etmenin büyük mutluluğu ve gururu içerisindeyim. Bizlere bu fırsatı veren Milli Eğitim Bakanlığımız ve Microsoft’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Microsoft bu etkinlikte ayrıca, tüm dünyada eğitim kalitesini ve eğitime erişimi iyileştirmek amacıyla, eğitim fırsatları ve kültürel ilişkiler alanında uluslararası bir kuruluş olan British Council ile yeni ve beş yıllık bir ortaklık içerisine girdiğini de duyurdu.
{pagebreak::1’er milyon dolar}
Bu ortaklık, Microsoft ve British Council’ün imkânlarını bir araya getirecek ve milyonlarca öğrencinin 21. yüzyılda hem özel hem de iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları becerileri edinmeleri için bilişim teknolojilerinin eğitimde yenilikçi uygulamaların artması için kullanımını artıracak.
Microsoft ve British Council ilk proje için 1’er milyon dolar aktarmayı taahhüt etti, bu para Etiyopya, Gana, Kenya, Nijerya, Tanzanya ve Uganda’da Windows MultiPoint Server üzerinden 80 okulda dijital erişim noktası oluşturulması için kullanılacak.
Proje ile bir yandan bölgenin tümünde okur yazarlık artırılırken bir yandan da 20 binden fazla okul yöneticisi ve öğretmenin eğitilmesi ile 100 binden fazla öğrenciye dijital erişim imkânı sağlanması öngörülüyor.
Proje, hâlihazırda Afrika’da British Council tarafından yürütülen benzeri bir proje ile Microsoft ve Clinton Global Initiative’deki diğer ortakların 2010’da Haiti’de 40 “denizfeneri” okulunda Windows MultiPoint Server ile çalışan ve 24 bin öğrenciye hizmet eden laboratuarların oluşturulmasına yönelik verilen bir taahhütten esinlenerek oluşturuldu.
:: Microsoft’un sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}