Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan bir açıklamada okulların açılması için gün sayan öğrencileri ilgilendiren 4 farklı senaryodan bahsedildi. Vaka sayılarının artması, bazı tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması için senaryolar hazırladı
COVID-19 salgını yüzünden etkilenen kişi sayısı tırmanışa geçti. Bilindiği üzere 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak olan okullar, virüs sebebi ile öğrencilerin sağlığını tehdit edebilir. MEB tarafından alınan önlemler 4 aşamadan oluşuyor.
İlk aşama sosyal mesafenin korunması, ortak kullanım alanları ve derslikler için oturma düzenlerinin hazırlanması ve öğrenci sayısının az olduğu sınıfların oluşturulmasını içeriyor. Okulların bu aşama sayesinde açılması planlanıyor.
İkinci senaryoda Bilim Kurulunun kararları devreye giriyor. Bu aşamada okulların yarı zamanlı açılabilme ihtimali yer alıyor. Üçüncü senaryoda vaka sayılarının çok olduğu şehirlerde okulların açılmaması öneriliyor.
Corona virüsünün daha az kişiyi etkilediği şehirlerde ise il dışı seyahat kısıtlaması uygulanabilir ve böylece buradaki okullar açılabilir. Okulların açılmadığı şehirlerde işlenemeyen derslerin başka yöntemler ile işlenebilmesi sağlanacak.
Son senaryo ise sonbaharda beklenen ikinci dalga tehlikesine karşı alınan önlemleri içeriyor. Buna göre 2020-2021 eğitim öğretim yılında yarı zamanlı veya tamamen uzaktan eğitime geçilebilir. Uzaktan eğitimin yapılabilmesi için gerekli olan teknolojik altyapı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılması hakkında net bir tarih vermişti ancak yine de tedbirli davranıyor. Zira salgının daha ne kadar devam edeceği belli değil. Sizce hangi senaryo veya senaryolar uygulanır?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}