Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Mobil Cihazlarınızı Şahlandıracak Yazılımlar

Ana sayfa /

İlk tasarlandığı zamanlar, büyüklükleri yüzünden alay konusu olan cep telefonları şu anda günlük yaşantımızın değişmez bir parçası. Bir düşünün, telefonunuzu kaybetseniz gününüz nasıl geçerdi?

Bu cihazlarda artık, hayati bilgilerimizi ve kişisel hesaplarımızı bile saklıyoruz. Yapılan araştırmalar bu denli önemli olan mobil cihazların, yakın gelecekte PC‘leri tahtlarından indireceğini söylüyor.

Reklam
Reklam

Özellikle internette girme konusunda, cep telefonların en çok tercih edilen teknolojik cihaz olacak. Sizin için telefonunuzu PC’lerle yarışacak hale getirecek programları toparladık.

{pagebreak::SPB Mobile Shell}

SPB Mobile Shell

 Mobil cihazların sürekli gelişmesi artık telefonların kişisel yardımcılarımız haline gelmesine neden oldu. İnsanlar, bu cihazlardan önceki hayatlarını hatırlayamıyor bile.

Bizim için müthiş bir alışkanlık olan telefonlar o kadar önemli ki, müsait olmadığınız zamanlar da bile gelen aramaları değerlendirmek lazım.

 

SPB Mobile Shell, telefonunuzla ilgilenmediğiniz zamanlar sizin yerinizi bu işi yapan ilginç bir program.

Yazılım, sizin için mobil cihazınızın enerji tasarrufunu yapmasını sağlayan, en faydalı uygulamaları tek bir ekranda gösteren ve hatta özel modayken arayan kişilerin listesini tutan dijital bir yardımcı olarak tasarlanmış.

Sosyal ağlarla bağlantısı da olan program, size hava durumunu ve anlık baz istasyonu verilerini de veriyor.

{pagebreak::RSEVEN}

RSEVEN

Cep telefonlarının önemini her yazımızda vurguluyoruz. En önemli ve kişisel bilgilerinizi sakladığınız bu cihazların aslında bir ayakları çukurda. Ufak kazalar ve yüksek olan çalınma riski nedeniyle, tüm iş hayatınız bir anda çöpe gidebilir.

Rseven önemli bilgilerinizi web üzerine yedeklemenizi sağlayan bir program. Bilgileri kendi serverları üzerinde saklayan program her sürümüyle daha da kullanışlı bir ara yüze kavuşuyor.

Programı telefonunuza kurduktan sonra, yedekleme işlemini gerçekleştirmek için üyelik almanız gerekiyor. Firma, normalde her kullanıcı adı için 50 MB ücretsiz yedek desteği sunuyor.

Ancak özel ihtiyaçlara göre daha fazla yer satın alma seçeneğiniz de var. Ne yazık ki, Rseven‘ın hala Türkçe desteği bulunuyor.

 

{pagebreak::Kaspersky Mobile }

Kaspersky Mobile

Mobil dünyaya geçtiğiniz için virüs derdinden kurtulduğunuzu düşünmeyin. Ne yazık ki, bu zararlı yazılımlar artık cep telefonlarında da cirit atıyor. Banka hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi SMS yolluyla başkalarına yollayan bu virüsler aslında PC‘lerdeki büyük ağabeylerinden bile daha tehlikeli.

Çünkü, buradaki yazılımlar telefon defterinizdeki herkesi tehdit ediyorlar. Aynı tarayıcı sektörü gibi anti virüsler de, mobil dünya da daha emekleme aşamasındalar.

Bu yüzden Kaspersky‘in mobil versiyonu şu anda fazla bir rakibe sahip değil. Program sayesinde, telefonunuza koruma sağladığınız gibi, virüslere karşı yerel ya da genel tarama da yapabiliyorsunuz.

Epostalarınızı ve mobil sohbet programlarınızı denetleyen antivirüs ayrıca, kişisel ayarlara göre yazılım daha sıkı koruma da sağlayabiliyor.

Ancak, Kaspersky‘in öyle bir özelliği var ki diğer sunduğu hizmetlerin hepsi sıradan hale geliyor. Cep telefonunuzu kaybettiğiniz zaman, programın size verdiği özel şifre sayesinde, cihazınızın yerini GPS‘den takip edebiliyorsunuz. Bu da yeterli gelmezse program talebiniz üzerine telefonunuzu kullanılmaz hale getirebiliyor.

{pagebreak::Fring}

Fring

Böyle bir yazıya Fring‘i eklememek gerçekten imkansızdı. Geçtiğimiz yılın en iyi mobil icadı yarışmasında dereceye de giren bu program, mobil cihazlarınızı sosyal ağların efendisi haline getiriyor. Bu basit program sayesinde en ünlüleri, Facebook, Gmail, Twitter, Yahoo, Myspace, LastFM gibi onlarca sosyal ağı tek bir menüden kontrol edebiliyorsunuz.

Üstelik Fring, tüm bu sitelerdeki arkadaşlarınızı tek bir ortak listeden ulaşmanıza da izin veriyor. Ancak yazılımın en etkileyici yanı, sohbet programlarını birleştirmesi.

Windows Live Messenger, Yahoo Messenger, ICQ ve Skype gibi ünlü sohbet programlarını bu program üzerinden kullanıyorsunuz. Özellikle Skype sayesinde Fring üzerinden ücretsiz telefon görüşmesi yapmak da mümkün oluyor.

{pagebreak::Google’ın mobil uygulamaları}

Google’ın mobil uygulamaları

Bir dönemin ünlü arama motoru şimdi ise, sayısız ücretsiz yazılım ve uygulamanın patronu olan Google, mobil dünyadaki en büyük dostunuz. Firmanın irili ufaklı o kadar çok yazılımı var ki, bir de bunların ücretsiz olması çoğu rakibinin önünü kesiyor.

Google’ın mobil hizmetleri size hava durumu ve yerel sinema seansları hakkında bilgi veriyor. Birim ve para dönüştürücüler ise, özellikle ticaret hayatında çok işinize yarayacak uygulamalar.

Maps ise mobil cihazları hayat kurtarıcı hale getiren bir Google uyugulamas. Kaybolduğunuz zaman ya da acil bir adrese bakmanız gerektiğinde Maps en büyük yardımcınız oluyor.

Mobil Gmail ve Youtube uygulamaları sayesinde ise cep telefonunuz PC‘yle yarışan hale geliyor.

{pagebreak::Opera Mini }

Opera Mini

Tarayıcılar arasında Opera‘nın ayrı bir yeri var. Rakiplerine göre, biraz daha profesyonel kullanıcılara hitap eden bu browser güvenlik ayarlarıyla ünlüdür.

Yapılan araştırmalar, kullanıcıların internette girmek için mobil cihazları PC‘ler kadar çok tercih ettiğini ortaya çıkartıyor. Opera‘nın mini versiyonu isminin aksine büyük özelliklere sahip.

Yakın gelecekte daha da fazla değerlenecek olan mobil pazar için, Opera oldukça iyi bir yatırım yaptı.

Tarayıcının özellikle 5. Versiyonu Java desteği ve dokunmatik ekran teknolojisi sayesinde, mobil cihaz kullanıcılarının interneti daha keyifli şekilde kullanmasını sağlıyor. Sosyal ağlara özel olarak destek veren, programın ayrıca geniş bir sık kullananlar menüsü de bulunuyor.

{pagebreak::Quick Office}

Quick Office

Bilgisayarların en çok kullanılan yazılımlarından Office paketleri mobil dünyada da size yardımcı oluyor. Quick Office adlı bu program, telefonunuzdan Word, PowerPoint, PDF ve Excel dosyalarını görüntüleyip üzerlerinde işlem yapma özelliğine sahip.

Ancak programın en etkileyici yanı, birçok farklı Office yazılımına destek verdiği için bunların en yaratıcı özelliklerini tek bir bünyede toplaması.

Elektronik postalarla gelen eklentileri de okumanızı sağlayan programın iPhone versiyonunda Wi-Fi üzerinden bilgisayarlarla veri transferi yapabiliyorsunuz.

Anca OpenOffice’in sadece Symbian, Windows Mobile işletim sistemleri ve İPhone üzerinde çalışması, programın en kötü yanı…

:: Bu programlardan kullandığınız var mı? Favori yazılımınız hangisi?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam