Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Mobil reklamlar bilgisayara oranla 10 kat verimli!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Günümüzde teknolojik ürünler üzerinden yapılan reklamların akıllı telefonlar üzerinde çok daha fazla verimli olduğunu belirtelim. Hatta akıllı telefonlar üzerinden verilen reklamlar, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara göre 10 kata kadar hızlı etki ediyor. Kısacası mobil reklamlar günümüzde çok daha önemli bir yere sahip.

Türkiye için 5G geçiş tarihi sonunda açıklandı!

Yeni 5G bağlantı hızı, hayatımızda birçok şeyi değiştirmeye geliyor. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Türkiye için 5G geçiş tarihi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından açıklandı. 

Mobil reklamlar bilgisayarlara göre 10 kat daha hızlı!

Mobil Pazarlama Birliği (MMA) EMEA Yönetici Direktörü Chirs Babayode, 2018 yılındaki en önemli mobil pazarlama buluşması olarak gösterilen MMA Forum İstanbul‘da, herhangi bir reklamın mobil ekranlarda görülüp algılanması için saniyenin onda ikisi ile onda dördü kadar bir sürenin yeterli olduğunu ve bilgisayarlarda bu sürenin 2-3 saniyeye çıktığını belirtti.

Reklam
Reklam

Mobil reklamlar kullanıcılar üzerinde etkili olması için ne kadar süre görüntülenmesi gerektiğini nöro bilim teknolojisi kullanılarak anlaşılıyor. Bu çalışmanın üzerine Babayode, “Kullanıcı, mobil cihaz ekranında görüntülediği içeriği hızlı bir şekilde kaydırırken, reklamların görüntülenme süresi de değişiyor. Yaptığımız araştırma, iyi hazırlanmış bir mobil reklamın, beyin tarafından algılanması için saniyenin en az onda dördü ile onda ikisi kadar bir sürenin yeterli olduğunu gösterdi” dedi. Ayrıca bu sürenin bilgisayar ekranında 2 ile 3 saniyeye kadar çıktığını da belirtelim.

Mobil Ekranda Reklamı 10 Kat Hızlı Algılıyoruz

Mobil reklamlar ve cihazların önemine vurgu yapan Babayode, “Bu durum, pazarlama dünyası için de geçerli. Günümüzde mobil, tüm pazarlama faaliyetlerini bir araya getiren bir yapıştırıcı kimliği taşıyor. Bu durumun kaçınılmaz bir sonucu olarak, pazarlama yöneticilerinin üzerinde giderek artan bir verimlilik ve hesap verebilirlik baskısı oluşuyor. Küresel bir araştırmaya göre pazarlama üst yöneticilerinin (CMO) yüzde 59’u ölçeklendirme ve hesap verebilirlik konusunda baskı altında çalışıyor” şeklinde konuştu.

MMA’nın mobil dünyada pazarlamacıların hayatına kolaylık getirmek için yürütülen çalışmadan örnekler aktaran Babayode, “MMA, dünyanın dört bir yanında üye kuruluşlarına bilgi ve öngörü sağlayan projeler yürütüyor. Bu projelerden biri, Mobil, Analitik, Gerçek Zamanlı (Real time) ve Sosyal kelimelerinin baş harflerinden oluşan M.A.R.S. projesi” dedi.

Babayode, M.A.R.S. projesini şöyle özetledi: “Günümüzde, değişen ihtiyaçlara etkileşim, deneyim ve bunların alışverişiyle karşılık vermek gerekiyor. M.A.R.S. projesi, özellikle geleneksel yapıdaki markalara, pazarlama ve teknolojide yaşanan değişimi iş büyümesi ve rekabet avantajına dönüştürebilmek için gerekli uyum ve organizasyon süreçleri hakkında yardımcı olmayı hedefliyor. Projenin ilk fazında dünya çapında farklı sektörlerden 100’e yakın pazarlama lideri ile kapsamlı görüşmeler gerçekleşiyor. M.A.R.S. projesinin çıktıları, yakın bir zamanda MMA üyesi kuruluşların kullanımına sunulmaya hazır hale gelecek.”

Chris Babayode, MMA’in pazarlama alanında dünya çapında yöneticileri, profesyonelleri, akademisyenleri ve fikir önderlerini bir araya getiren MATT (Pazarlama İlişkilendirme Düşünce Havuzu/ Marketing Attribution Think Tank) yapılanması hakkında da bilgiler aktardı ve şunları söyledi: “MATT, pazarlama dünyası içerisindeki ilişkilendirme kavramını yeniden tanımlamayı, daha gelişmiş pazarlama ve ölçümleme araçları ile, iş hedefleri ile daha güçlü eklemlemeyi hedefliyor. MATT düşünce havuzu, MTA (Çok Temaslı İlişkilendirme / Multi-Touch Attribution) olarak tanımlanan bir inisiyatif yürütüyor. MTA kısaca, kullanıcı verilerinden yola çıkan daha gelişmiş analitik sistemleri, tüm pazarlama kanalları ve temas noktaları üzerine yaymayı hedefleyen bilimsel bir yöntemdir. MTA tüm iletişim noktalarına dokunmayı ve süreci takip etmeyi, tüm analitik ve veriyi bir araya toplamayı ve doğru şekilde kullanabilmeyi sağlar.”

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam