Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Motorola RAZR Video İnceleme

Ana sayfa /

Android modelleri ile dikkat çeken Motorola, Google‘ın da çıkışları ile dikkatini çekmiş ve Google tarafından satın alınmıştı. Tabi Motorola‘nın en köklü mobil telefon şirketlerinden olduğunu ve elindeki patent portföyünü de unutmamak lazım.

Motorola Atrix ilk çift çekirdekli Android telefonlardan biri olmayı başarmışken, firmanın Xoom tableti de Android 3.0 Honeycomb sisteminin referans tableti olmuştu.

Android tabanlı cihazlarda ülkemizde çok olmasa da özellikle ABD‘de etkili olan Motorola, RAZR modelini ülkemizde Turkcell ile beraber satmaya başladı. Lansman alanından sizlerle bir ön inceleme videosu sunmuştuk. O ön inceleme videosunda firmanın webdock ve webtop modellerini de kullanma imkanımız olmuştu. İzlemeyen okurlarımıza o videoyu buradan izlemelerini öneriyorum.

Reklam
Reklam

Motorola, daha önceki RAZR modelleri gibi yine ince bir telefon piyasaya sunuyor. Fakat büyük bir farkla. Eskiden ülkemizde de satılan kapaklı RAZR modeline göre epey büyük bir ekran yani 4.3 inçlik Super AMOLED Advanced ekran ile geliyor. Ayrıca eski modelin aksine Android tabanlı bir akıllı telefon olarak geliyor.

Telefonun değişmeyen özellikleri ise zamanına göre yine ince, yine hafif, yine şık ve multimedya özelliklerii ile yine iddialı. Galaxy Nexus‘da kullanılan donanıma oldukça benzeyen RAZR, çift çekirdekli 1.2 GHz hızında çalışan TI OMAP işlemci ve PowerVR SGX 540 GPU‘sunu kullanıyor. Ekran çözünürlüğü Galaxy Nexus’a göre daha düşük olduğu için performans anlamında Galaxy Nexus’dan daha başarılı olduğu noktalar olabiliyor.

Motorola RAZR‘da 1GB RAM, 16GB dahili depolama bulunuyor. Ayrıca MicroSD desteği sayesinde 32GB’a kadar arttırılabilir hafıza desteği sunuyor.  Yani toplamda 48GB hafızaya sahip olabilirsiniz.

Motorola RAZR kamera olarak da iddialı bir akıllı telefon. 8 megapiksel çözünürlüğündeki otofokus ve LED flaş özellikli kamera, 1080p video kaydı yapabiliyor. Ayrıca görüntülü görüşme için kullanılan ön kamera da 720p video kaydı ve 1.3 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebiliyor.

Motorola RAZR ile ilgili pek çok ayrıntıyı videomuzda bulabilirsiniz. Ayrıca yazılı incelememizde de pek çok detayı bulabilirsiniz. Yazılı incelememiz sayfa sayfa devam edecek. Videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

#video_6231#

{pagebreak::2}

Motorola RAZR’ın Dış Görünüşü:

Motorola RAZR, 7.1mm kalınlığa sahip oldukça ince bir akıllı telefon. Bu incelik hafifliğe de yansıyor. 127 gram ağırlığındaki telefon hem hafif hem de ince. Telefonun hafif ve ince olması için malzeme kalitesinden de ödün verilmemiş. Motorola RAZR‘da Corning Gorilla Glass cam bulunuyor. Bu sayede ekranın çizilme derdi ortadan kalkıyor.

 

Telefonun en kalın kısmı kameranın ve hoparlörün bulunduğu arka üst bölge. Hoparlöre güzel bir kabin görevinde bulunan bu alan, ses çıkışını olumlu yönde etkiliyor. Cihazın en önemli özelliklerinden biri gür ses çıkışı

{pagebreak::3}

Motorola RAZR’ın Kamera Performansı:

Motorola RAZR‘da 8 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf kaydedebilen ve Full HD video kaydı yapabilen bir kamera bulunuyor. Bu kamera oldukça net videolar çekebilirken, başarılı bir şekilde ses kaydı da yapabiliyor. Örnek fotoğrafları galerimize ekliyoruz. Galerimizden fotoğrafların tam çözünürlüklü haline erişebilir ve böylece kalitesini tam olarak anlayabilirsiniz.

Galeriye ulaşmak için aşağıdaki fotoğrafın üzerine tıklamanız yeterli.

{pagebreak::4}

Motorola RAZR Performans Testleri:

Motorola RAZR‘da Galaxy Nexus’da kullanılan işlemci ve grafik işlemci kullanılıyor. PowerVR SGX 540 güçlü ama artık 2 senelik geçmişinin yorgunluğu ile beraber geliyor. Özellikle Motorola’nın hızlı arayüzü ve verimli sistem kaynakları ile başarılı bir performans sunuyor. 

PowerVR SGX540, çözünürlük arttıkça güçlü bir şekilde ayakta kalmakta zorlanıyor. Özellikle 1280 x 720 pikselde silik bir performans sergiliyor. Fakat Motorola RAZR’daki çözünürlük 540 x 960px olduğu için çok fazla bir sorun olmuyor. Pek çok 3D testinde Galaxy Nexus’u geçmeyi başarıyor.

Smartbench 2011:

Akıllı telefonların hem oyun performansını hem de günlük kullanım performansını ölçen yazılım, Game ve Productivity olmak üzere iki farklı sonuç veriyor. Yüksek skor daha iyi.

{GRAPH::1313}

{pagebreak::5}

Motorola RAZR Performans Testleri -2:

Quadrant Standart:

Akıllı telefonların genel sistem performansını test eden, meşhur Android yazılımı. 2D, 3D modlarının yanında işlemcileri de etkili biçimde test ediyor. Bu testte de yüksek puan daha iyi.

{GRAPH::1311}

An3Dbench:

Genelde grafik ağırlıklı test programları, cihazların doğal çözünürlüklerinden etkileniyorlar. Ama An3Dbench, sabit çözünürlükte telefonları test ediyor. Bu testte de yüksek skor daha iyi.

{GRAPH::1314}

{pagebreak::6}

Motorola RAZR Performans Testleri -3:

Nenamark 2:

Android platformunun en meşhur grafik test programı. Bu programda telefonun doğal çözünürlüğü, skorları etkiliyor. Mesela Galaxy S2, 480 x 800px çözünürlüğü ile HD ekranlı telefonlardan daha avantajlı.

{GRAPH::1350}

AnTuTu Benchmark:

AnTuTu genel performansı ölçen bir program. Biz burada Custom benchmark yapıyoruz. SD ve IO testlerini yapmıyoruz.

{GRAPH::1351}

{pagebreak::7}

Motorola RAZR Teknik Özellikler, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

Fiyatı : 1419 TL

Sonuç:

Motorola RAZR, kısaca başarılı bir telefon olmuş diyebilirim. Geçtiğimiz yaz sonlarına doğru tanıtılan telefonun ülkemize gelmesi biraz uzun sürdü diyebiliriz. Bu telefon keşke biraz daha önce ülkemize gelseydi diyebiliriz.

Motorola RAZR, multimedya özellikleri ve başarılı pil süresi ile öne çıkıyor. İnce ve hafif bir akıllı telefon istiyorsanız Motorola RAZR tam size göre. Donanım gücü olarak da isteyip de yapamayacağınız pek bir uygulama yok.

Alınabilir bir ürün. Tabi Android 4.0 güncellemesinin durumu da netlik kazanması gerekiyor. 

:: Motorola RAZR’ı beğendiniz mi?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam