Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Motorola Xoom 2 Video İnceleme

Ana sayfa /

Motorola, Google tarafından satın alınmadan önce de Atrix ve Xoom modelleri ile Android tarafının iddialı isimlerinden olmuştu. İlk çift çekirdekli akıllı telefon ve tablet modellerinden olan bu ikiliden özellikle Xoom adı pek çok ülkede duyuldu. Android 3.0 Honeycomb‘un referans tableti olan Xoom, Nvidia‘nın Tegra 2 işlemcisi ile geliyordu. Ayrıca Xoom‘da kullanılan ekranın kontrastıda pek başarılı değildi.

Xoom 2‘de Motorola tüm bu negatif özellikleri ortadan kaldırmış diyebiliriz. Artık günümüze göre güçsüz kalan Tegra 2 işlemcisi yerine 1.2 GHz hızında çalışan TI OMAP 4430 işlemcisine yer veriyor. 

Xoom 2‘de kullanılan HD IPS ekran oldukça başarılı bir görüntü kalitesi sunuyor. Parlaklığı ile beğeni toplayan tablet, her türlü hava koşulunda etkili bir görüntü sunuyor. Ayrıca Xoom 2‘deki Gorilla Glass kaplama, tableti çizilmelere karşı koruyor.

Reklam
Reklam

Motorola Xoom 2, Android 3.2.2 Honeycomb işletim sistemi ile geliyor. Ayrıca Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesini de alacak.  Motorola Xoom 2 yüksek pil süresi ile de dikkat çekiyor. 7000 mAh‘lik batarya ile etkili bir kullanım süresi sunuyor. Dilerseniz daha çok detayı hazırladığımız video incelemesinde bulabilirsiniz. İyi seyirler.

#video_6234#

{pagebreak::2}

Motorola Xoom 2 Dış Görünüş:

Motorola Xoom 2‘nin görünüşü için Motorola RAZR’ın büyütülmüş versiyonu diyebiliriz. Cihazın 4 köşesindeki kıvrımlar aynı Xoom 2 tasarımında da kullanılıyor. Bu kıvrımlar Xoom 2‘ye ayrı bir hava katıyor.

Motorola Xoom 2‘nin ön kısmında Corning Gorilla Glass cam kaplamasına yer veriliyor. Bu kaplama çizilmeye ve darbelere karşı dayanıklı. Ayrıca cihazın arka kısmında el konulacak bölgelerde ele yumuşaklık hissi veren kaplama kullanılmış. 

Motorola Xoom 2, 8.8mm inceliği ile ince bir yapıya sahip.

{pagebreak::3}

Motorola Xoom 2 Kamera Çekim Örnekleri:

Motorola Xoom 2′nin ana kamerası 5 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor. Motorola Xoom 2, LED flaş ve oto fokus desteği ile beraber geliyor. Fakat loş ortamlarda durumu LED flaş da kurtarmıyor. Motorola Xoom 2 dış mekanlarda başarılı sayılabilecek bir performans sergilerken iç mekanda biraz fazla gürültülü çekim yapıyor.

Motorola Xoom 2 ile çektiğimiz fotoğrafları gerçek çözünürlüğünde görebilmek için aşağıdaki resmin üzerine tıklamanız yeterli. Böylece galerimize gidip, fotoğrafları gerçek çözünürlüklerinde görebilirsiniz.

{pagebreak::4}

Motorola Xoom 2 Performans Testleri:

AnTuTu Benchmark Total Score:

Motorola Xoom 2′nin donanımı ortalamanın üzerinde bir güçte. Esasında TI-OMAP 4430 hala güçlü bir çipset. Fakat Android 3.2 Honeycomb, donanım gücünü pek verimli kullanamayan bir işletim sistemi.

Galaxy Nexus‘da Ice Cream Sandwich kullanımı ile benzer çözünürlüklerde daha fazla skor alınabiliyor. Ama kısacası artık akıllı telefonlarda bile en üst seviye ya da üst seviye bir çipset olmaktan çıktı. AVEA’nın tarifeleri ile 2000 TL seviyesinde satılan bir ürün için TI OMAP 4430 işlemcisi oldukça düşük kalıyor denebilir.

{GRAPH::1323}

AnTuTu Benchmark 3D Graphics

{GRAPH::1324}

{pagebreak::5}

Motorola Xoom 2 Performans Testleri-2:

NenaMark 2:

 

{GRAPH::1325}

RealPi Benchmark:

{GRAPH::1326}

{pagebreak::6}

Motorola Xoom 2′ın Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

Ekran: 10.1 inç büyüklüğünde 1280 x 1024 piksel çözünürlüğünde HD IPS ekran

İnç Başına Düşen Piksel Sayısı: 149 ppi

İşlemci: 1.2 GHz hızında çalışan çift çekirdekli TI OMAP 4430

Grafik İşlemci: PowerVR SGX 540 GPU

RAM: 1GB

Depolama: 16 / 32GB + microSD ile 32GB’a kadar ek kapasite

Yazılım: Android 3.2.2 Honeycomb

Ana Kamera: 5 Megapiksel çözünürlüğünde LED flaş ve otofokus destekli fotoğraf çekimi, 720p @30 FPS video kaydı

Ön Kamera: 1.3 Megapiksel

Desteklediği Kablosuz Bağlantılar: 3G, Bluetooth 2,1 WiFi, GPS

Boyutları: 253.9 x 173.6 x 8.8 mm

Ağırlık: 599 gram

Fiyatı: 32GB / 3G + WiFi versiyon 1600 TL

Ayrıca Avea ile 31 Mayıs’a kadar 24 ay 1GB’lık veri paketi ile beraber aylık 85 TL, 2GB veri paketi ile 90 TL ve 4GB’lık veri paketi ile 95 TL’lik paketlerle sahip olabilecekler.

Sonuç:

Motorola Xoom 2, Xoom tabletin zayıf yönlerinin tamamlanmış hali diyebiliriz. Fakat bence tablet için TI-OMAP 4430 çipseti çok güçlü kalmıyor. Özellikle cihazın fiyatına baktığımızda Tegra 3‘lü Transformer Prime çok daha mantıklı bir seçim olacağını düşünüyorum. Cihazın ülkemizdeki fiyatı çok yüksek.

Fiyattan bağımsız olarak Motorola Xoom 2, oldukça kaliteli bir tasarıma sahip. Özellikle yan kıvrımları son derece başarılı. HD IPS ekranın parlaklık ve kontrast değerleri de oldukça başarılı. Bir tek 1280 x 800 piksel çözünürlük ve 10.1 inç ekranın ppi değeri biraz az kalıyor.

Motorola Xoom 2‘nin en dikkat çekici yönlerinden biri de 7000 mAh seviyesindeki bataryası. Bu batarya sayesinde diğer tablet modellerine göre daha uzun süre aktif olarak kullanabiliyorsunuz. Ürünün tek eksiği bence işlemcisi. Daha güçlü bir işlemci ile gelseydi oldukça başarılı bir tablet olurdu. 

:: Motorola Xoom 2 almayı düşünüyor musunuz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam