Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

NASA, Güneş patlamasının yayılma anını görüntüledi!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Bu hafta başlarında Güneş’te patlayan güçlü bir Güneş patlaması, NASA (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi), tarafından yakalandı. Patlamanın ardından Güneş yüzeyinde görülen parlamanın yayılma anı ise görenleri heyecanlandırdı. Uzay ajansının Güneş Dinamikleri Gözlemevi (Solar Dynamics) tarafından tespit edildi.

Dünya için yeni tehdit: Süper hızlı elektron yağmurları keşfedildi

UCLA'da çalışma yürüten bilim insanları, Dünya'ya yağan yeni bir süper hızlı elektron yağmuru keşfettiklerini açıkladı.

Patlama, pek çok tehlikeye neden olabilir

NASA bir açıklamasında, Güneş’te orta düzeyde bir patlamanın yaşandığını ve patlamanın ardından meydana gelen parlamanın, Güneş etrafında yayıldığını belirtti. Ayrıca açıklamaya göre patlama, Güneşin yapabileceği en güçlü parlama sınıfında yer alıyor.

Reklam
Reklam

Güneş patlamasının gücü, uzmanların sürekli olarak Güneş’ten gelen tehlike kanıtlarını izlediğini gösterir. Güneş’ten kaynaklanan patlamalar, radyo iletişimini, elektrik güç şebekelerini ve sinyalleri bozabilir. Aynı zamanda şu anda uzayda bulunan insanlar ve ekipmanlar için bir riske neden olabilir.

Şimdilik, farklı bir yöne çekilmesinden dolayı Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmuyor. Bu akış, bu hafta boyunca Güneş’ten patlayan güneş fırtınaların sonucu olarak görülüyor.

Güneş’in hareketlerini izlemek için ‘uzay aracı filosu’ kullanılıyor

NASA, güneş patlamasının en son 31 Mart‘ta yıldızımızdan ayrıldığını söyledi. Ayrıca 14.35‘te zirveye ulaştı. Uzay ajansına göre parlama ‘M sınıfı‘ bir parlama. X sınıfı olarak bilinen en yoğun alevlerin yaklaşık onda biri büyüklüğünde.

Şimdilik Güneş Dinamikleri Gözlemevi ya da SDO, yıldızı gözlemlemek için sürekli olarak Güneş’i izliyor. Bunun yanı sıra NASA ve diğer uzay ajansları Güneş’in hareketini izlemek için uzay aracı filosu kullanıyor. Bu araç, Güneş’i iyi anlamanın yanı sıra güneş havasını neden olduğu tehlikelerden korumak için Dünya’daki önlemleri bilgilendiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam