İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Bilim
  3. Uzay

NASA, Jüpiter’in uydusu Europa’ya gitmeye hazırlanıyor

NASA, Jüpiter’in uydusu Europa ’ya gerçekleştireceği uzay görevinin hazırlıklarına başladı. İşte detaylar!

Batuhan Karataş

okunma

NASA, Jüpiter’in uydusu Europa’ya gitmeye hazırlanıyor

NASA, Jüpiter’in yeraltı okyanusu ile bilinen uydusu Europa’ya yapacağı görev için hazırlanıyor. Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan Europa Clipper görevi, Europa’nın yaşama elverişli koşullara ev sahipliği yapmaya uygunluğunu değerlendirmek için yaklaşık 50 uçuş gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Europa Clipper, Ay’ın buzlu yüzeyine inmeyecek ama NASA, Lander adında bir takip görevi de planlıyor

Europa Lander görevinde, Europa’nın yüzeyine inmek ve yüzeyin yaklaşık 10 santimetre altından örnekler toplamak için buzu delmek veya kazmak da dahil olmak üzere ayrıntılı incelemeler yapılacak. Birincil hedef, bu ortamda yaşam belirtileri aramak.

Kısa bir süre önce NASA, Europa’ya iniş yapacak olan ağır bir uzay aracının etkisini absorbe edebilecek ayaklara sahip aracın iniş takımlarının görüntülerini paylaştı. İniş takımının tasarımı uzay aracına kendine özgü örümcek benzeri bir görünüm kazandırıyor. Mühendisler, iniş takımlarının etkinliğinden emin olmak için Europa benzeri bir inişi simüle eden bir platform üzerinde testler yapacaklar.

Europa Lander görevinin hazırlıkları, Jüpiter’in yörüngesindeki Juno sondası, Voyager uzay aracı ve Mars Perseverance gezgini gibi çeşitli görevlerin tasarım ve inşasından sorumlu olan NASA’nın Jet İtki Laboratuarı’nda gerçekleştiriliyor.

Yaklaşmakta olan Europa Clipper görevi ve Europa Lander ile NASA, bu ilgi çekici uyduya ilişkin anlayışımızı derinleştirmeyi ve Europa’nın yeraltı okyanusunda Dünya’nın ötesinde yaşam olasılığını keşfetmeyi amaçlıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı ve hislerinizi emojilerimizden birini seçerek göstermeyi lütfen unutmayın.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam