Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

NASA tekerleği yeniden icat ediyor!

Ana sayfa / Popüler Bilim

NASA tekerleği yeniden icat ederek yeni bir inovasyon başlatıyor. Örgülü yapıya sahip yeni NASA tekerleği, gezegen keşif araçlarını daha dayanıklı hale getirerek daha uzun süre çalışmalarını sağlayacak.

Gece aydınlatması tehlikeli düzeyde mi?

Gece aydınlatması, birçoğumuz için zorunlu bir hal aldı. Ancak gece aydınlatması miktarı insan sağlığı için tehlikeli düzeylere ulaşabilir.

NASA tekerleği rover araçlarda kullanılacak

Mars rover aracı Curiosity, her ne kadar beklenenden daha başarılı olsa da tekerleğinin çabuk parçalanıyor olması bilim adamlarının çalışmalarına engel oldu. Bilim adamları bir sonraki gezegenler arası görevde böyle bir sorun yaşamamaya kararlı. NASA Glenn Research Laboratory, daha önceki tasarımlardan daha sert, özel hafıza alaşımından yapılmış yeni bir tel örgü lastik geliştiriyor. Yeni tekerleğin rover araçları için daha büyük, daha sağlam geziş ve daha uzun süreli çalışmaların önünü açacağı söyleniyor.

Reklam
Reklam

Dünya’da, pnömatik lastiklere sahip tekerleklerin etkisi kanıtlanmış durumda ancak Ay ve Mars bu konuda oldukça farklı. Daha da kötüsü geliştiriciler, yüzeyini tam olarak bilmediği bir yere göre tekerlek tasarlamaya çalışıyorlar.

Tekerleğin geliştiricileri, örgü lastiklerin batmadan toprağa uyum sağladığını ve orta-yüksek hızlarda daha fazla yük taşıyabildiklerini belirtiyor. Tekerleğin sadece insansız roverlerda kullanılmayıp, uzayda insanlı araçlarda da kullanılması amaçlanıyor.

NASA’nın yeni tekerlek tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam