Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Nazi’lerin Gizli Teknolojileri

Ana sayfa /

Adolf Hitler’in 3.Reich (Büyük Alman) İmparatorluğu tarihin gördüğü en kanlı ve karanlık devletlerden biriydi. Nazi lideri Yahudilerin mal varlıklarına el koyup onları işçi olarak çalıştırdığından ülkenin üretim gücü de oldukça üst düzeydeydi.


Tüm düşmanlarını büyük bir hızla yenen Alman askerleri zafer kazanacaklarından fazla emindi.

 

Reklam
Reklam

Bu zorlama dönemi sayesinde Nazi İmparatorluğu dünyanın ekonomik ve teknolojik devlerinden biri haline geldi. İlginç şekilde dönemin Alman bilimadamları sigaranın kanserle olan bağlantısı ilk çözen kişilerdendi. Hitler bu gerçeği duyunca, ülkesinde sigara bırakma kampanyaları başlattı. 


Sovyetler Nazi ilerlemesini kanlı şekilde durdurmuştu.

Adolf Hitler sahip olduğu askeri güce ve teknolojiye güvenerek 1939 yılında dünyanın en kanlı savaşlarından birinin başlamasını sağladı. Ancak planları hiç de Nazi liderinin hayalindeki gibi ilerlemedi.

Büyük bir hızla Avrupa’yı fetheden 3. Reich askerleri aynı anda birçok cephede çatıştıkları için savaşı kaybetmeye başladılar. 1944 yılına gelindiği zaman ise durum Nazi’ler için giderek umutsuzlaşıyordu. Doğu’da Sovyet askerleri, Batı’da ise Müttefikler Berlin’i kıskaç altına almıştı.

{pagebreak::Bu teknolojilere ne oldu?}

Bu teknolojilere ne oldu?

Fantastik şeylere inancı herkes tarafından bilinen Adolf Hitler ise, askerlerini kaderlerine terk edip elindeki son maddi kaynakları ileri teknoloji savaş projelerine yatırdı. Birçoğu prototip haline gelen bu araçların neredeyse hiçbiri ise gerçek savaş alanlarında kullanılamadı.


Seri üretime geçemeyen Horten 229 adlı Nazi hayalet uçağı.

İntihar etmeye hazırlanan Adolf Hitler son emrini bu projelerin ve geliştiricilerinin yok edilmesi için verdi. Ancak her bilim adamı Führer‘in son emrini uygulamadı ve bu farklı teknolojik silahların planları ve fotoğrafları günümüze kadar ulaştı.

Hitler‘in emri sayesinde Nazi İmparatorluğu‘nun dünyaya getirdiği teknolojilerin çoğu devletin yıkılmasıyla birlikte yok oldu. 

{pagebreak::Uzaktan kumandalı makineler}

Uzaktan kumandalı makineler

Birleşmiş Millet son yıllarda askersiz savaş için minik robotlar kullanmak için bazı projeler geliştirmeye başladı. Tank gibi tasarlanan bu robotlar uzaktan kontrol edilebiliyor.


SdKfz 302’yi savaşa hazırlayan askerler

Aslında bu ilginç fikrin temeli ise Nazi‘lerin bir silahına kadar dayanıyor. Resmi adları SdKfz 302, askerlerin arasındaki lakapları ise Goliath olan bu mini tanklar ilk olarak 1942 yılında kullanılmaya başlandı.


Günümüzde ise bu proje Sword adıyla anılıyor ve  ABD ordusunun büyük kısmını bu robotlarla desteklenecek.

Uzaktan kumandayla kontrol edilen Goliath‘ların esas amacı düşmanın döşediği mayınları etkisiz hale getirmekti. Tasarım ileri dönemlerde gelişti ve bu minik tanklar müttefik askerlerine kamikaze saldırıları yapmaya başladı. Günümüzde çocukların kullandığı uzaktan kumandalı araçlar o dönem birer ölüm makinesiydi.

 

{pagebreak::Halkın savaş uçağı }

Halkın savaş uçağı

Hitler‘in son kurtuluş planı sıradan haklıda askere çevirmekti. Berlin’i son bir kale olarak gören Nazi lideri, şehrin dev bir kaleye dönüşmesi için talimat vermişti. Yönetime geldiği ilk yıllarda sıradan vatandaşların da otomobil satın alabilmesi için Volkswagen (halkın otomobili) projesini başlan Hitler 1944 yılında bu planını askeri hale getirdi.


Dağların içinde hazırlanan fabrikalarda bu uçaklar üretilmeye başlamıştı

Bu ilginç proje Hitler tarafından Volksjäger (halkın savaş uçağı) olarak adlandırıldı. Bu konuda Luftwaffe( Nazi Hava Kuvvetleri) hatırı sayılır gelişmeler kaydetti.


Projenin bitmiş halinin temsili resmi

Kullanımı basit, ucuz ve tek kişilik bu uçakları seri üretime geçecek kadar gelişti ancak çocukların bile orduya alındığı bir dönemde Volksjäger‘ı kullanacak vatandaş kalmamıştı.

{pagebreak::Uzay bombardımanı }

Uzay bombardımanı

Giderek azalan askeri personel yüzünden istediği savaşı veremeyen Hitler’in bir diğer önem verdiği projeyse uzay savaşlarıydı. Bilim kurgu filmi gözükse de Nazi Ufo‘larıyla başlayan uzay projeleri süpersonik bir aracın tasarımına kadar gelişti.


Projenin temsili bir resmi

Adolf Hitler‘in planına göre bu araç uzaya gidecek ve yörüngeden Amerika başta olmak üzere Nazi’leri köşeye sıkıştıran tüm devletlerin önemleri şehirlerini bombalayacaktı. Focke Wulf Ta adlı bu projenin kökeni ise 1942‘ye dayanıyor.


Bu fikir Hollywood’a ilham kaynağı oldu. Star Wars filmlerinde Nazi’leri sembolize eden imparatorluk uzaydan gezegen yok eden bir savaş istasyonuna sahipti.

Hitler‘in esas hedefi sivilleri güvenli şekilde kıtalar arası yolculuk yaptıracak bir hava aracı tasarlamaktı. Nazi bilim adamlarının son dönemde geliştirdiği jet motoru teknolojisi sayesinde uzaydan ülke bombalama projesi için büyük adımlar atıldı. Ancak Nazi Almanyası için savaş bittiği zaman aracın sadece 2. prototipi geliştirilebilmişti.

{pagebreak::Nazi bilgisayarı }

Nazi bilgisayarı

Konrad Zuse adlı dahi mühendis 1910 yılından itibaren kendi kendine hesap yapabilen bir çeşit bilgisayarın hayalini kuruyordu.


Almanlar bombardıman planlarını bu bilgisayar sayesinde yapıyordu.

Kendi çabalarıyla yaptığı basit prototipler ilgi çekmeye başlayınca Nazi hükümeti Zuse‘ye 1942 yılında gelişmiş bir bilgisayar yapması için kaynak ayırdı. Savaşın son dönemlerinde Z4 bu cihaz bombardıman stratejilerinin hesabı için kullanılmaya başlamıştı.

{pagebreak::Dev tanklar }

Dev tanklar

Hitler savaş araçlarının her zaman korkunç ve etkili olmasını istiyordu. Genelde devasa tank ve savaş gemisi tasarımları yapan Nazi lideri savaşın son dönemlerinde bu inancını daha da geliştirdi.


Psikolojik savaşı seven Hitler uçaklarında yırtıcı hayvan gibi ses çıkartmasını sağlayan mekanik sistemler geliştirtmişti.

Dev tank tasarımları ve prototipleri 1943 ve 44 arası dönemde fazlasıyla kullanılmaya başladı. İşte dönemde yapılan araçlara en iyi örneklerden biri. Bu dev tank önüne geleni ezip geçmek için tasarlanmıştı.

{pagebreak::Çok amaçlı piyada tüfeği}

Çok amaçlı piyada tüfeği

Nazi’ler 1944 yılında birçok işlevi tek başına yapabilecek ilginç bir tüfek geliştirmişti. Sturmgewehr 44 isimli bu tüfek, İsviçre çakısı gibi çok yönlü tasarlanmıştı.


Üretik kıtlığı 4-5 silahın özelliğini tek bir tüfekte toplanmasını sağladı.

Belirli parçaları değiştiği zaman bu tüfeği uzak mesafelerde nokta atışı yapmak için kullanmak da mümkündü. Ancak o dönemdeki birçok başarılı proje gibi bu tüfek serisi de bozulan ordu düzeni yüzünden tam olarak kullanılamadı.

:: Eğer Nazi’ler bu silahları savaş alanına sürseydi sizce tarihin akışı değişir miydi? Bu tarz silahları merak ediyor musunuz?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam