Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Nexus Cihazlara Elveda!

    6 yıllık bir geçmişi olan Nexus serisi akıllı telefon modelleri, Google ve mobilite pazarı için oldukça önemli bir yere sahip.  

    İlk olarak 2009 Aralık ayında HTC üretimi Nexus One ile başlayan seri, geçtiğimiz yıl Nexus 6P ve Nexus 5X modelleri ile devam etmişti.

    Reklam
    Reklam

    Nexus programı boyunca Google, birçok farklı akıllı telefon üreticisi ile işbirliğine gitti. Bugüne kadar HTC, LG, Huawei ve Samsung gibi firmaların Nexus markası altında akıllı telefonlar ürettiğine şahit olduk.

    Nexus markası artık olmayacak!

    Şimdi ise gelen bilgiler bu yıl tekrar HTC üretimi ile çıkacak yeni akıllı telefonlarla birlikte Nexus markasının sonlanacağı yönünde. Android Central raporuna göre Google artık Nexus markasını kullanmayacak.

    Nexus markası yerine hangi ismin kullanılacağı veya nasıl bir yol izleneceği gibi sorular ise şu anlık cevapsız kalıyor.

    Reklam
    Reklam

    Yeni Nexus telefonları olarak beklenen HTC Sailfish modeliyle ilgili sızdırılan yazılım ve arayüz bilgileri önceki Nexus modellerine oranla bazı farklıları ortaya çıkardı. Buna göre yeni telefonlar safkan Android arabiriminden farklı olarak ekstra bazı yazılımsal özellikler de sunacak.

    Bakalım Google, Nexus markasının yerine farklı bir isim ile mi yoluna devam edecek yoksa bu seri için bambaşka planları mı var?

    :: Nexus serisinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    42 Yorum

    1. SDN Okuru

      Ülkemize gelsin yeter

    2. SDN Okuru

      Bence Google artık kendi cihazlarını üretecek hem Chromebook Pixel hem de Pixel C den ben bunu anladım

    3. SDN Okuru

      htc nexus çıkmadan battı desenize

    4. SDN Okuru

      Google 5 sene içinde Android i de satacak.

    5. SDN Okuru

      hele şükür, göçebe gibi bi o marka bi bu marka ile saçma sapan telefonlar, adan gibi çıkar kendi telefonu.

    6. SDN Okuru

      Turkiye'ye gelse de görsek

    7. SDN Okuru

      Saf Android çok sıkıcı bir arayüz. Google biraz Samsung'u örnek alsın. Biraz şıklık katsın. Biraz özellik koysun. Değişiklik yapsın. Büyük üretici firmalara ayak uydursun. Google Launcher yükledim 3 gün sonra kaldırdım sıkıntıdan. Bu nedir ya. Simgelerin üzerinde bildirim bile gözükmüyor. Tek havası sola doğru kaydırınca Google sayfası geliyor bu kadar. TouchWiz çok daha şık ve işlevsel. Hatta bıraksın yeni arayüz yapmayı Samsung ile anlaşsın direkt TouchWiz koysun olsun bitsin. Tüm Android telefonlar TouchWiz olur. Çok şık ve işlevsel. Süper olur.

    8. SDN Okuru

      Nexus büyük bir saçmalıktı zaten. Ya Apple gibi doğrudan kendin üret, kendi markanın logosunu bas ya da hiç üretme sadece yazılım yap bırak. O ne öyle yazılımı Google donanımı tasarımı HTC falan. Çok saçma yani. Apple İPhone var. Google Phone olsa kötü mü olur? Direkt kendisi üretsin. Ya da sadece işletim sistemini geliştirmeye baksın Samsung, LG, Sony, Huawei, HTC, Asus, Lenovo, Xiaomi vs üretiyor zaten.

    9. SDN Okuru

      HTC'nin telefonları çok çirkin. Arayüz arayüze benzemiyor tasarım tasarıma benzemiyor. Batsın gitsin…

    10. SDN Okuru

      Google hayatının hatasını Android One programında yaptı. Sağlam Nexus'un var abi boşver "aşırı" uygun fiyatı. Sen sadece "uygun" fiyattan Nexus'ları getir alalım.

    11. SDN Okuru

      al şite, yahu en son elveda diyeceğimiz modelleri en başa atmış Kokıl.

    12. SDN Okuru

      ne kadar meraklısınız htc'yi batırmaya.. hayatında bir defa olsun htc bir telefon kullandın mı acaba ?

    13. SDN Okuru

      Sanirim basligi okuyucu cekmek icin secmissiniz. Dogru basligin Nexus Ismine Elveda olmasi gerekiyor.

    14. SDN Okuru

      5 sene güncelleme gelsin iphone gibi yeter bana

    15. SDN Okuru

      HTC kullan gör diyorsunuz cevremrizden görüyoruz çakılma ısınma çökme şampiyonu telefonlar üretiyorlar kimse almıyor sonra batıyor diye haberler çıkıyor bence çok normal ihtiyaca cevap vermeyen gider zaten dünya para istiyorlar hak etmeyen telefonlara arkadaşta var bir 820 evlerden ırak berbat bir cihaz hergun hatalarla uğraşmaktan çocuk ağlayacak

    16. SDN Okuru

      Gerzek gogle sç tı batırdı bir adam gibi yazılım ve program yapamıyor

    17. SDN Okuru

      Touchwiz var note 5 imde android 7 gelmesine gerek yok çünkü var zaten onun özellikleri 2 ekran hastayım youtube da Google açıyor aynı ekranda face bakıyorum youtube varıyor süper bişey bide oyun olsa keşke yarısında bi oyun yarısında 1 oyun olsa bide optimist edilse olcak

    18. SDN Okuru

      Şu s3 mini süper diyen arkadaş amacın ne her haberw aynı şeyi yazıyosun ben de kullandım onu ve berbattı

    19. SDN Okuru

      Google bile stock androidi bırakıyor desenize 🙂

    20. SDN Okuru

      Apple candır gerisi heyecandır nexus kimmiş

    21. SDN Okuru

      S3 mini senden guzel

    22. SDN Okuru

      Arkadaşlar boşverin google falan. iphone kullanın kafanız rahat olsun.4 sene rahat götürür sizi.

    23. SDN Okuru

      Yapmamalı bence.Nexus'u alanlar stock Android hızı için alıyodu.Hem Nexus adı iyiydi ya 🙂

    24. SDN Okuru

      Android one serisi artırılır ve arayüz geliştirilir olur biter.

    25. SDN Okuru

      Tochwiz güzele fakat kasio fazla ram olmasına rağmen ama görünüş güzel

    26. SDN Okuru

      Nerde güzel şey var hep kaldırırsınız.

    27. SDN Okuru

      Senin o şık dediğin TouchWiz 2 GB ram kullanacaksa TouchWiz'i batsın!

    28. SDN Okuru

      Millet saf android diye alıyordu zaten. Android'in ayfonu deniyordu. Şimdi tutun ekleyin özellikleri, kasmaya başlasın telefonlar. Sonra da telefon satışlarından kârı götürün. Yine ticari anlayış. Yine ticari anlayış…

    29. SDN Okuru

      3 senedir S3 mini kullaniyorum çok hizli arkadaşımın Ayfon 6sındanda hizli .

    30. SDN Okuru

      Nexus, Nexus 5'ten beri bozmuştu. Türkiye'ye de gelmiyordu zaten iyi olmuş. Zaten almaya da gerek yok artık, Eskiden Touchwiz kasıyordu filan ama artık Samsung mükemmel telefonlar yapıyor, Samsung varken dönüp bakılmaz bile.

    Diğer yorumları gör (41) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap