Geleceğin paraları olarak lanse edilen kripto varlıklar, son yıllarda daha da popüler hale geldi. Bu doğrultuda yatırımcı sayısı ve işlem hacmi büyük ölçüde arttı. Hatta bazı ülkeler, bu tür kripto varlıkları resmi para birimi olarak kullanmaya başladı. Şu an için piyasada durum stabil olarak ilerlerken, kısa süre önce Nobel ödüllü ünlü ekonomist Paul Krugman, yaptığı açıklamalarla Bitcoin gibi kripto paraları adeta bombaladı.
Ekonomist Paul Krugman: Bitcoin’in meşru bir dayanağı yok
Daha önce de Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri ile ilgili yaptığı olumsuz açıklamalarla bilinen Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, kısa süre önce bunlara bir yenisini ekledi.
Krugman, Bitcoin’in hiçbir meşru dayanağı olmadığını ve ilerleyen dönemlerde çeşitli siyasi ve toplumsal sorunlara yol açacağını ifade etti. Tabii bu açıklamaların ardından çeşitli kripto para toplulukları, at gözlüğü kullandığı ve bu alanda yaşanan teknolojik gelişmeleri görmezden geldiği şeklinde ekonomiste tepki göstermeye başladı.
Krugman tarafından ortaya atılan iddialar bunlarla sınırlı değil. Zira ekonomist, geçtiğimiz aylarda yaptığı başka bir açıklamada Bitcoin’in hükûmet kararlarına dayalı çıkartılan, altın ve gümüş gibi varlıkların yakın zamanda öleceği şeklinde görüşlerle daha da popüler hale getirildiğini ve değerinin gereksiz şekilde abartıldığını belirtti.
Krugman’dan bağımsız olarak son dönemde ortaya çıkan bir başka görüş ise Bitcoin’in 0 dolara gerilemesi. Kripto paralarla uzaktan yakından alakası olan kişilerin bildiği üzere Bitcoin’in mucidi anonim bir kimliğe sahip ve Satoshi Nakamoto takma adı ile biliniyor.
Bu noktada son dönemde Satoshi’nin ortaya çıkması halinde kripto paranın değerinin 0 dolara kadar gerileyeceği şeklinde görüşler ortaya çıkmaya başladı. Durum böyle olunca Bitcoin, şu sıralar değerinden çok kurucusu Satoshi ile gündeme gelmeye başladı.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman’ın açıklamaları ve ortaya atılan iddialara katılıyor musunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}