Snapdragon işlemci, 90Hz ekran ve 50 Megapiksel kamera : Nokia, sudan ucuz G42 5G’yi tanıttı
Nokia’nın çok uygun fiyatlı telefonu G42 5G, Hindistan’da satışa çıktı. Tam bir fiyat performans canavarı cihaza gelin göz atalım.

Geçmişte Lumia telefonlarla piyasaya girmeye çalışmış olsa da Nokia bir türlü akıllı telefon mecrasında dikiş tutturamamıştı. Ancak son birkaç aydır piyasaya sürdükleri telefonlarla tuşlu telefon efsanesi, akıllı telefon pazarında da kendine yer edinecek gibi görünüyor.
İşte karşınızda bütçe dostu Nokia G42 5G: Hindistan’da çok uygun fiyata satışa çıktı
Nokia’nın Snapdragon 480’li yeni bütçe dostu modeli G42 5G, Hindistan’da satışa çıktı. Üstelik 12.600 Rupi (150 dolar, 4.080 TL) gibi çok uygun bir fiyata. Telefonun özellikleri ise şöyle:

Nokia G42 5G, damla çentiğe ve 1612 x 720 piksel (HD+) çözünürlüğe sahip 6,56 inçlik bir LCD ekrana sahip. Corning Gorilla Glass 3 korumalı ekran 90Hz yenileme hızına ve 450 nit tepe parlaklık seviyesi sunuyor.
İç donanımda Nokia G42 5G, Qualcomm Snapdragon 480 Plus işlemciye ve 5.000 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. Arka paneli %65 geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış ve 20W şarj cihazı, bir kablo ve bir kılıf ile birlikte gönderiliyor.
Kamera konusunda da Nokia cimri davranmamış. Telefonda 50 Megapiksel birincil sensör, 2 MP makro ve 2 MP derinlik sensöründen oluşan üçlü bir kamera sistemi mevcut. Ön tarafta ise selfie’ler ve video görüşmeleri için 8MP’lik bir mercek bulunuyor.

Cihaz 5G’nin yanı sıra WiFi 6, Bluetooth 5.1, GNSS ve USB Type-C’yi destekliyor. Diğer özellikler arasında 3,5 mm jak girişi, MicroSD kart yuvası ve yana monte edilmiş parmak izi sensörü yer alıyor.
Telefon Android 13 ile çalışıyor ve iki Android işletim sistemi güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemeleri alacağı garanti ediliyor.
Nokia G42 5G’nin 6 GB RAM ve 128 GB depolamalı modeli, bahsettiğimiz gibi 150 dolarlık bir fiyat etiketiyle Hindistan’da (yeni adıyla Bharat) piyasaya sürüldü. Cihazın mor ve gri renk seçenekleri mevcut.
Şu an için cihazın başka nerelerde piyasaya sürüleceği bilinmiyor ancak eğer Türkiye’ye gelirse kapış kapış gideceği aşikar. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
- 2.8K ekran ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemci: Nubia Tablet Pro tanıtıldı!0 cevap
- 1.5K ekran ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemci: Honor GT için tarih verildi!0 cevap
- Snapdragon 8 Elite işlemci ve 2K ekran: iQOO 13 globalde tanıtıldı!0 cevap
- OLED ekran ve Snapdragon işlemci! Yeni Surface laptoplar tanıtıldı0 cevap
Yorumlar (40)
nereden alayabilirim ve gümrükten nasıl geçirecem
Türkiyeye Böyle Ürünler Neden Gelmiyor, Sorun nedir acep.
Casper kullanıcısıyim ailedeki 4. Casper yerli markamızı destekliyoruz Nokia bizim markamiz yokken di o kapış kapış işi
İLK TELEFONUM NOKİA DI, ANDİROD TLF ÇIKANA KADAR DA NOKIA KULLANDIM. ÇOK MEMNUNDUM. GELİR İSE YİNE ALMAYI DÜŞÜNÜRÜM.
4binlik telefon Türkiyede 15 bin olacağı aşikardır vergileri sıkı.
Nokia tercih ettiğim bir markadır şuan bile Nokia 8kullaniyorum
Oooo A 74'ün aynısı arkadan bakınca
Nokia 8 kullanıyorum çıkarsa direk bunu alırım kalite ve sağlam telefon
Rekabet iyidir, ülkeye gelsin gelsin,zamanında alcatelin ömrünü bitiren bu malum marka gelsin ülke olarak zaten tavrımızı koyarız
Özellikleri çok kötü..alınmaz bu telefon...