İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Nokia, Huawei ve Microsoft’a Satılabilir

Nokia‘nın son yıllarda orantısal olarak artan düşüşü, Lumia ailesiyle bir nebze aşılmış olsa da, firmanın geleceği için iddialar gelmeye devam ediyor. Windows Phone 8‘e olan talebin, Nokia‘yı kurtarmaya yetecek kadar fazla olmadığı görüşü, analistler tarafından dile getiriliyor.

Tolga Cem Küçükyılmaz

okunma

Nokia (Görsel: pikkuanna, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons)

Nokia‘nın son yıllarda orantısal olarak artan düşüşü, Lumia ailesiyle bir nebze aşılmış olsa da, firmanın geleceği için iddialar gelmeye devam ediyor.

Windows Phone 8‘e olan talebin, Nokia‘yı kurtarmaya yetecek kadar fazla olmadığı görüşü, analistler tarafından dile getiriliyor.

Nokia, özellikle Lumia 920 ve 820 ile globalde iyi satış rakamlarına ulaştı. Fakat firmanın gelir gider dengesine baktığımızda pek iç açıcı değil. Geçtiğimiz aylarda Finlandiya‘daki ana binasını satışa çıkartan Nokia için, Forbes‘ta ilginç bir iddia yer aldı.

Forbes‘ta yer alan yazıya göre Windows Phone 8′li Lumia modellerinin satışları ne kadar iyi giderse gitsin, sadece Nokia‘nın beklenen sonunu biraz daha erteleyecek.

Yazılım kısmına odaklanmak isteyen Nokia, iddialara göre mobil ve altyapı bölümünü Microsoft ve Huawei‘ye satacak. İddiaların şimdilik kesin bir dayanağı yok. Analistlerin, yıl boyunca gidişata bakarak yaptığı yorumlar dikkate alınmalı, fakat bunlara gerçekleşecek gözüyle bakmaya da gerek yok.

Nokia‘nın CEO‘su Elop, Nokia‘nın satılacağı haberlerini hep yalanlıyor. Fakat Microsoft‘tan destek alarak yoluna devam eden devin, ileride satışı gündeme gelebilir.

:: Nokia sizce Lumia ailesiyle bu kötü gidişi durdurabilir mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (37)

SDN Okuru

Abi Nokia benum tavsıyelerımu degerlendırsın kesonlıkle bırıncı olur bu sektörde 1 batarya 2 uygulama 3hotmail 5 fazla yaygın değil bir alternatif yol,mıcrosoft candır madam Bi yere sıkısdırabılırse :) bunları yapsın gelsın abi yapsın desin artısı görecek ve yenı fıkırlerımı soyleyecem

SDN Okuru

Nokia'yi Microsoft alsın ismini de MicroPhone koysun. Windows Phone işletim sistemi muhteşem böylece hep yasasin.

acer

Android sevilecek bir platform değil bence ayrıca kullanıyorum da. Symbian dan iyidir ama wp ile yola çıkarken iki kez düşünmeliydi. Böylesine büyük bir potansiyeli varken şimdi rakiplerine göre pasif duruma düşmesi yanlış kararlar sonucu. Meego nun suçu neydi Bu işin içinden en karlı Microsoft çıktı.

acer

Android sevilecek bir platform değil bence ayrıca kullanıyorum da. Symbian dan iyidir ama wp ile yola çıkarken iki kez düşünmeliydi. Böylesine büyük bir potansiyeli varken şimdi rakiplerine göre pasif duruma düşmesi yanlış kararlar sonucu. Meego nun suçu neydi Bu işin içinden en karlı Microsoft çıktı.

DJ.ON9

bence nokia firması ıyı kotu yoluna devam eder bi kaç yıl lumıa ruzgarını arkasına aldı çünkü. orta ve uzun vadede ise çalışmalarına ve wp8 platformuna vereceği tekno danışmanlık hizmeti ile kendi firmasının ar-ge ve yazılım uzmanlığı alanında ilerlemesini aynı hızla devam ettirirse hiçbirşey olmaz. ama herhangi bir satış işlemiolursa ki -------inşallah olmaz--- microsofttan yana kullanacaktır. çünkü android melezi bir firmaya şirket satmak nokianın Küllerine ihanettir Şuandaki android duruşunu düşündüğümüzde... birde şunu anlamıyorum. marketin kalitesini sadece sayı üstünlüğü olarak algılayan arkadaşlar var (genelde Fandroidçiler ). android ilk kullanıldığında apple'cıların sözlerinden içerlenen ve rencide olanların 5. yılın sonunda aynı muameleyi yeni doğan wp8 platformuna daha vahşice ve umarsızca yapması düşündürücü... burası bir kışla TERTİPCİLİK mi var da BİZİM HABERİMİZ YOK!!! bence markeeet KALİTESİ sayısal rakamdan çok uygulama kalitesi ile alakalı.

DJ.ON9

bence nokia firması ıyı kotu yoluna devam eder bi kaç yıl lumıa ruzgarını arkasına aldı çünkü. orta ve uzun vadede ise çalışmalarına ve wp8 platformuna vereceği tekno danışmanlık hizmeti ile kendi firmasının ar-ge ve yazılım uzmanlığı alanında ilerlemesini aynı hızla devam ettirirse hiçbirşey olmaz. ama herhangi bir satış işlemiolursa ki -------inşallah olmaz--- microsofttan yana kullanacaktır. çünkü android melezi bir firmaya şirket satmak nokianın Küllerine ihanettir Şuandaki android duruşunu düşündüğümüzde...

SDN Okuru

Bir çınar daha yıkılıyor.. Teknoloji çok çabuk gelişiyor buna ayak uyduramayanlarda batıyor. Bana sorarsanız Apple-Google-Samsung üçlüsü Nokia'dan ders çıkarmalı yoksa gün gelir bunlarda batar. Microsoft zaten Windows 8 ile kendini yok etmeye başladı bir ekosistem kurmaya çalışırken asıl işi olan Masaüstü ve Dizüstü bilgisayarları hiçe saydı.Eğer Microsoft hatasından dönmez ise sonu aydı Nokia gibi olacak. Buda bu üçlüye ayrı bir örnek olmalıdır.

mylife.my

Microsoft'un alması daha hayırlı olur.

SDN Okuru

satılsında kurtulalım şu beş para etmeyen ve yıllardır bu milletin kanını emen şu firmadan...

SDN Okuru

nokia kendi kendini bitirdi.

Daha fazla yorum (27 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.