İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Nokia’da Düşüş Sürüyor!

Yılın ilk çeyreğine dair verileri açıklayan Nokia, satışlardaki sert düşüşü henüz durduramamış gibi görünüyor. Symbian^3’lü akıllı telefonlar ve hatta N8 gibi iddialı bir model de arzulanan satış rakamlarına ulaşamamışa benziyor.

Ahmet Gözütok

okunma

Nokia (Görsel: pikkuanna, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons)

Yılın ilk çeyreğine dair verileri açıklayan Nokia, satışlardaki sert düşüşü henüz durduramamış gibi görünüyor. Symbian^3’lü akıllı telefonlar ve hatta N8 gibi iddialı bir model de arzulanan satış rakamlarına ulaşamamışa benziyor.


Symbian’ın böylesine sert bir düşüş yaşamasındaki en önemli etken Android’in başarısı.

2011’in ilk çeyreğindeki satış rakamlarına baktığımızda Finlandiya’lı üretici, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %10 düzeyinde bir düşüş yaşadı. Pazar payında da önemli oranda kayıp yaşayan Nokia, %33’üne hükmettiği cep telefonu pastasının artık %29’una sahip.

Toplamda 108.5 milyon cep telefonu satışı gerçekleştiren Nokia, görülen o ki artık gözünü tamamen Microsoft’un mobil işletim sistemine çevirmiş durumda. Stephan Elop yaptığı açıklamada, Symbian’ın yerine tercih ettikleri Windows Phone 7 ile birlikte pazarda daha güçlü bir konuma kavuşacaklarına inandığını belirtiyor.

2012 yılında vitrinlerdeki yerini alması beklenen Windows Phone 7’li Nokialar, Finlandiya’lı üreticinin düşüşüne dur diyebilecek mi şimdiden kestirmek güç ancak Nokia’nın pazara ayrı bir hareketlilik katacağı kesin.

:: Sizce Windows Phone 7, Android’i alt edebilir mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (22)

SDN Okuru

problem symbian da degil..problem cok dusuk donanimli telefon yapmakta israr etmesi nokianin ve symbian sanki yavasmis havasinin dogmasi...wm7 en az 1 ghz islemci istiyor ...koy bakalim symbianli 1 ghz telefon gor nasil hizli...

SDN Okuru

2012'de işler biraz farklılaşacak bence. Nokia adam gibi işlemci ve ram'e sahip optimized bir WP7 ile bence bir kıpırdanma yaratabilir. Ayrıca windows marketplace konusunda da sübvanse etme durumları olursa o zaman iOS android "nooluyo" olur diye öngörüyorum.

SDN Okuru

WP7 de gayet iddialı özellikle yazılım geliştiricilerine sağladığı çok hızlı geliştirme araçları ile kısa sürede yer edineceğini düşünüyorum. Tek sıkıntı nokianının adam gibi reklam yapması ayrıca Windows Phone 7 ios ve android arasına konumlandırılacak

ReDo

Arkadaş kral derken beni kast etti Ben telefon değilim yani

|SeYYaH|

benim de ilk kullandığım telefonum nokia idi. ne ki, yarışı kaybetti nokia. saltanatlarının ölümsüz olacağı hissine kapıldılar. samsung, iphone, htc ölesiye çalışıp yeni ufuklara yelken açarken onlar tatlı rüyadan uyanamadılar bi türlü... bunu istifa eden ceo'ları dı itiraf etmişti zaten. nokia'yı marka olarak vazgeçilemez gibi gören arkadaşlara duyurulur.

EzberimSin

Tek Kral var oda İPHONE

spybot

samsung candir.

acer

ReDo Nickli Üyeden Alıntı Acer sen ağlama ben ağlarım ikimizim yerine,Sana yazmasın Ne diyeyim ReDo, kralsın

SDN Okuru

birincisi benide kaybetti ikincisi taş gibi dört dörtlük tel markasınıda kaybetti sayılır ha doğru taş gibi ağır hantal işte size nokia ;)

ReDo

Acer sen ağlama ben ağlarım ikimizim yerine,Sana yazmasın

Daha fazla yorum (12 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.