İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

NVIDIA, Tablet PC’lere Göz Dikti

Tablet PC’lerin önümüzdeki dönemde oldukça yaygınlaşacağı tahmin ediliyor ve teknoloji dünyasının devleri bu yönde ürünler geliştirmek üzere çalışıyorlar. CES 2010′da birçok yeni teknolojisini gözler önüne seren NVIDIA, hız kesmeden gövde gösterisine devam ediyor.

Shiftdelete.net

okunma

Nvidia (Görsel: Ростислав Александрович Луценко, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Tablet PC’lerin önümüzdeki dönemde oldukça yaygınlaşacağı tahmin ediliyor ve teknoloji dünyasının devleri bu yönde ürünler geliştirmek üzere çalışıyorlar.

CES 2010′da birçok yeni teknolojisini gözler önüne seren NVIDIA, hız kesmeden gövde gösterisine devam ediyor. CEO Jen Hsung Huang, yaptığı basın toplantısında yeni Tegra platformunu tanıttı.

Jen Hsung Huang, Tegra 2’yi elinde tutarken

Öncelikle tablet pc’ler için tasarlanan, aynı zamanda akıllı telefonlarda da kullanılabileceği belirtilen Tegra 2′nin içerisinde 40 nm mimarisine sahip tam sekiz adet işlemci bulunuyor.

Tegra 2, bünyesinde bir adet ARM 7, iki adet Cortex-A9 işlemcisinin yanı sıra önceki Tegra’dan iki kat daha güçlü olduğu belirtilen bir grafik işlemciye ve ses, görsel, video işleme için ayrı ayrı işlemciler barındırıyor.

1080p video oynatabildiği belirtilen Tegra 2 platformunu kullanan 50′ye yakın ürünün birkaç ay içerisinde piyasada olması bekleniyor.

:: Tablet PC kullanmak ister misiniz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.