İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

Nvidia’nın 7 İnçlik Tableti Test Edildi

Hem bilgisayar sistemlerinin ünlü grafik kartı üreticisi, hem de ARM tabanlı işlemci geliştiricisi Nvidia‘nın yeni mobil çipseti Tegra 4, firmanın beklediği ilgiyi göremedi.

Tolga Cem Küçükyılmaz

okunma

Nvidia 7 (Görsel: Raimond Spekking, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Hem bilgisayar sistemlerinin ünlü grafik kartı üreticisi, hem de ARM tabanlı işlemci geliştiricisi Nvidia‘nın yeni mobil çipseti Tegra 4, firmanın beklediği ilgiyi göremedi.

Nvidia‘nın yeni işlemcisini kullanan iddialı bir telefon ya da tablet modeli henüz piyasada bulunmuyorken, firma hazırladığı işlemcileri kendi ürünlerinde değerlendirmeye başladı.

Shield oyun konsolundan sonra Nvidia Tab 7 adındaki yeni tabletiyle piyasaya ürün sürecek olan Nvidia‘nın test sonuçları da ortaya çıktı.

1280 X 736 piksel çözünürlüğünde gözüken ekrana sahip olan Nvidia Tab 7, 1.8 GHz hızında çalışan Tegra 4 işlemcisinden gücünü alıyor. Ayrıca daha uygun fiyata sahip olacak 7 inçlik tablet modelini de sürecek olan Nvidia, o modelde de Tegra 3 işlemcisini kullanacak.

Tegra 4 işlemcili Nvidia Tab 7 Premium adındaki ürünün test sonuçlarına baktığımızda 27643 puan gibi bir skor karşımıza çıkıyor. Snapdragon 600 ile Snapdragon 800 işlemcilerinin ortasında bir puan olan değer, 720p ekran çözünürlüğünü göz önüne aldığımızda; Full HD ekranlı bir cihazda daha da düşeceğini söylersek yanlış olmaz.

Yani Nvidia‘nın yeni işlemcisi, rakiplerine göre çok güçlü gözükmüyor fakat güçsüz de değil.

AnTuTu‘dan bakıldığına göre Android 4.2.2 Jelly Bean sürümünü kullanan tablet, ayrıca 5 Megapiksel kamera, microUSB, microHDMI ve Stylus kalem gibi özelliklere de sahip olacak.  Gelen bilgilere göre firma, 10 inçlik Nvidia Tablet üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

:: Nvidia Tab 7 sizce başarılı olabilir mi? Tegra 4’ün piyasadaki konumu sizce ne olacak?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (7)

SDN Okuru

Nvidian nın mobil pazarda neden bu kadar kötü olduğunu hala anlayamıyorum çıkıșından önce çok iddalı deniliyordu

SDN Okuru

pilden haber ver pilden. artık performans istemiyoruz o performansı sürdürecek pil, batarya, şarj istiyoruz...

marancı

Skor bahsedilen kadar şaşaalı olmasa da iyi denilebilir. Çok geç olsa da en azından piyasada birkaç tegra 4 lü ürün görmüş olacağız.

SDN Okuru

Pazarlama stratejisidir bu.Önce bu cihazları satsın sonra yüksek çözününürlüklü cihaz pazarlar.

SDN Okuru

O çözünürlük kaldı mı artık ya

SDN Okuru

Bence Nvidia yı hafife almasınlar, aynısı İntel için de geçerli. Şayet bu firmaların başında ben olsam, bekler bekler aniden vururum piyasayı.

SDN Okuru

Yalnız çözünürlük arttıkça antutu daha yüksek puan verir.Çözünürlüğe göre puanda artar.Antutunun farkı bu.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam