İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Office Yenileniyor!

Bilişim devi Microsoft’un en çok kullanılan yazılımlardan olan Microsoft Office, sonunda modern çağa ayak uyduracak. Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar ve Apple’ın tableti iPad için duyurulan Office Mobile, sonunda Windows ile çalışan dokunmatik ekranlı bilgisayarlar için de yolda.

Atakan Sayın

okunma

Office Yenileniyor!

Bilişim devi Microsoft’un en çok kullanılan yazılımlardan olan Microsoft Office, sonunda modern çağa ayak uyduracak. Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar ve Apple’ın tableti iPad için duyurulan Office Mobile, sonunda Windows ile çalışan dokunmatik ekranlı bilgisayarlar için de yolda.

Dokunmatik ekrana sahip dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılırken sıkıntı yaşanan Office programı için dokunmatiğe uygun arayüz geliştirdiğini Build 2014 etkinliğinde duyuran Microsoft, dokunmatiğe özel sürümün sadece Windows 8.1 işletim sisteminde çalışacağını söyledi. Ancak ufak bir ayrıntı daha var.

Windows Phone’da da Çalışacak!

Evet yanlış duymadınız Microsoft’un dokunmatiğe özel Office sürümü hem Windows Phone’da hem de Windows 8.1‘de çalışacak. Uygulamanın iki farklı sürümünden bahsetmiyoruz. Microsoft aynı uygulamayı hem Windows Phone, hem de Windows 8.1 işletim sistemlerinde çalışabilecek şekilde geliştiriyor.

Evrensel Uygulamalar

Microsoft’un uzun süredir hayalini kurduğu evrensel uygulamalar düşüncesi bu Office sürümü ile gerçeğe dönüşüyor. Bu fikre göre bilgisayarınızda kullandığınız uygulama, üzerinde hiç bir değişiklik yapılmadan hem tablette hem de akıllı telefonunuzda kullanılabilir olmalı.

Şirketin hem masaüstü hem de mobilde çalışabilecek uygulamalar geliştirmek için, uygulama yapımcılarını destekleyeceği ve bunu kolaylaştırmak için çeşitli eğitimler vereceği de söylenenler arasında.

:: Microsoft’un evrensel uygulamalar fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (6)

SDN Okuru

böylece telefondaki office uygulamasınıda satın almamız gerekecek.

SDN Okuru

Microsoft bu gidişe NOKIA'larda Call Of Duty oynatacacak :)

SDN Okuru

Microsoft yapar bunu. :)

SDN Okuru

bunu yapacagı tarhi bellimi 8.1 de gelmiyecek sanırsam bir sonraki güncellemeye kalır

SDN Okuru

Çok sağlam bir proje bu evrensel uygulamalar Microsoft çok emin adımlarla ilerliyor

SDN Okuru

o kadar Windows Phone aldık Office 365 istemesin

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.