Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Öğretmensiz yazılım okulu açıldı!

Ana sayfa / Yazılım

Yazılım geliştirici olmak son dönemde meslek tercihi aşamasında olanların ve pandemi sonrasında bilişim dünyasının gelecekte çok daha kritik öneme sahip olacağının farkına varanların gözdesi haline gelmiş durumda. Günümüzde herhangi bir dilde yazılım geliştirmeye başlamak isteyenlerin önünde yüzlerce hatta binlerce farklı kaynak var.

Topluluk içerisinde öğrenmenin gücünden yararlanılarak, öğretmensiz yazılım okulu ile ülkemizde dikkat çekici bir çalışmaya imza atılıyor. Tahta, tebeşir veya öğretmen bulundurmayan okullarda öğrenciler, birbirlerinden destek alarak yazılım alanında kendilerini geliştiriyorlar.

Yazılımcı gözünden 1 milyon yazılımcı projesi!

Bu videomuzda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortaya çıkardığı 1 milyon yazılımcı projesi hakkında görüşlerimizi paylaşıyoruz.

Reklam
Reklam

Ekol 42’nin küresel ağına Türkiye’den dahil olan ikinci yazılım okulu 42 Kocaeli, Bilişim Vadisi’nde açıldı. Okuldan mezun olanların hemen hemen hepsinin iş bulduğu dile getirilirken, verilen eğitim oyunlaştırma yöntemini kullanarak yazılım alanında sınırlarını keşfetme prensibine dayanıyor.

Bakan Varank: 2023’e kadar 10 unicorn hedefliyoruz!

Okulun ilk ders zilini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çaldı. Bakan Varank yaptığı konuşmada, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nden bahsederek, “Türkiye’den 2023 yılına kadar en az 10 unicorn, yani milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşan şirket çıkarmak istiyoruz, bunlara da ‘Turcorn’ diyeceğiz dedik. O zaman bizimle dalga geçtiler.

Dediler ki ‘Türkiye’de öyle bir ekosistem yok, öyle girişimcilik atmosferi yok. Türkiye’den unicorn, Turcorn falan çıkmaz.’. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin unicorn sayısı 5’e ulaştı. İnşallah 2023 yılına kadar da 10’a ulaşacak.” dedi.

İlk olarak öğrenciler temel programlama kavramlarını ve C dilinin temellerini öğreniyor. UNIX, grafik programlama ve web programlamaya başlayan öğrenciler için müfredat derinleşiyor. Öğrenciler, sonraki aşamalarda Nesne Yönelimli Programlama, Mobil, İşlevsel Programlama, Web Güvenliği, Tersine Mühendislik, Kötü Amaçlı Kod, Çekirdek Programlama, Ağ Programlama, Yapay Zeka, 3B gibi uzmanlık isteyen alanlarda çalışmalar yapabiliyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam