Oğuzhan Uğur’dan soruşturma açıklaması!
Oğuzhan Uğur'dan kendisine açılan soruşturmaya yönelik Instagram hesabından açıklama geldi. İşte ayrıntılar!

BaBala TV’nin Twitter hesabı üzerinden Kahramanmaraş Kumçatı Köyü ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarlarının çatladığına dair paylaşım yapılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Oğuzhan Uğur’a soruşturma başlatıldı. Son olarak Uğur’dan konuyla ilgili açıklama geldi.
Oğuzhan Uğur: Babala TV’de 500’e yakın gönüllü çalışıyor
Oğuzhan Uğur, BaBala TV’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımdan kendisinin ve kemik haber ekibinin haberinin olmasının mümkün olmadığını söyledi ve söz konusu gönderinin gerçek dışı olduğunun ortaya çıkmasının hemen ardından da silindiğini söyledi.

Oğuzhan Uğur’un Instagram’dan yaptığı açıklama şu şekilde:
“Bizimle ilgili çok çirkin haberler çıkıyor. Diyorlar ki 7 Şubat’ta Babala TV bir tweet atıyor. Bu tweet üzerine bölgede olaylar çıkıyor. İnsanlar ölüyor, ekipler bölgeyi terk ediyor. En büyük başlık bu. Hesap vereceksiniz, katilsiniz vs vs… Babala TV’de 500’e yakın gönüllü çalışıyor. Gece gündüz telefon başındalar ve bölgeden gelen ihbarları değerlendirip hemen teyit merkezimize götürüyorlar.
Arkadaşımıza bir haber geliyor. Kendisini bakanlık yetkilisi olarak tanıtan bir hanımefendi diyor ki ”Uydu görüntülerini aldık, bunu insanlara duyurmamız lazım, lütfen paylaşın”. Kadının bakanlık yetkilisi olduğunu Linkedin’den teyit ediyor arkadaşımız. Aynı zamanda konuyla ilgili daha önce paylaşılan haberleri de görüyor. Gazeteler ve Malatya Valiliği de var açıklamalar ve haberler arasında. Bunların tamamını teyit ve kabul ediyor arkadaşımız ve bu tweet’i paylaşıyor.
Bunun yalan olduğu ortaya çıkınca da birkaç saat içinde hemen tweet’i kaldırıyor. Tweet’ten zaten benim haberimin olması mümkün değil. Kemik ekibin haberinin olması da mümkün değil. Çünkü 5 dakikada 1000 tweet paylaşıyor Babala TV. Çünkü maalesef bu kadar çok ihbar alıyoruz. Arada yalan haberler oluyor ve bunları teyit etmek de uzun sürüyor. Zaten böyle bir durumda da hesaplarımızdan bilgilendirmeyi yapıyoruz.
Olay yani bu kaos, insanların bölgeyi terk etmesi, olaylar çıkması 11 Şubat gecesi. Biz tweeti 7 Şubat’ta atmışız. 1.5 saat sonra kaldırmışız. Tweet o kadar aşağıda kalmış ve o kadar az etkileşim almış ki infial yaratması mümkün değil. Ayrıca telefon çekmiyor zaten bölgede. İnternete girmek mümkün değil.
Bu bilgi de teyit edildi, zaten savcılık makamlarıyla da paylaşacağız. Bölgede bu olaylar çıktığı esnada, barajla ilgili atılan yalnız 5 tweet var. Yani bu olay sosyal mecralardan çıkmış bir durum değil. Bizimle ilgili değil, bu olay tam olarak sahadan gelen bilgilerle başlamıştır. 11’inde de bir tweet var ama olaylardan sonra atılmış.”
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (37)
Ozaman o yetkilinin adini ver kurtul sen
"...Çünkü 5 dakikada 1000 tweet paylaşmayacak Babala TV. Kimsin sen, kimden aldın yetkiyi. Kendi kendine uıydurduğun bi kahramanlık hedefi yüzünden insanlar öldü. sizlerin herşeyi bi iki tık ve etkileşim için yaptığınızı biliyoruz. Arsızlar
Demezler mi adama; sen bi twitter'a hakim olamıyorsun ama utanmadan Devlet şunu yapmadı, bunu eksik yaptı diyebiliyorsun. Beceremediğinin çapı ne, şikayet ettiğinin çapı ne.
Çok ayıp. Böyle bir zamanda bu tür haberleri yaymamaya özen gösterecegini sanırdım ve beklerdim. Allaha havele ediyorum.
bu 500 kişi ne iş yapıyor merak ediyorum. çalışıyoz diye milleti kandırıyolar. Milletin sahada canı çıkıyor ünlüler sessiz sedasız yemek dağıtıyor bunlar çıkmış biz çalışıyoz diye video atıyolar.
Baştan aşağı yalan makinesi, ama iyi kıvırıyor adam, teyit ettik dediği herşeyi ispatla dediler, ispatlayamadı, yazışma var dedi, yayınla dediler onu da yapamadı, mesele zaten onlar değil anlayın, adamlar hükümeti vuracak, zora sokacak ne kadar yol varsa deniyor, şimdi ahbap üzerinden alttan saldırıyor, ahbapın d adını lekeleyecek, yardım işi hikaye,baktılar millet destek oluyor, paylaşım arttı, yalan haberler arttı, çok çalışma görüntüleri verildi, sanırsın ki devlet adına hiç bişi yok, aramayı, kurtarmayı, yardımları, dağıtmasıno, çadırları, ne var ne yok hepsini bunlar yaptı sanırsın, resmen devlet yok biz Yapıyoruz dedi, bu hainliktir, apaçık hainlik, bu insanı sömürmek, alay etmektir. Arada haluk levent afadla çalışıyoruz diyor, onlardan ses yok, adam dedi ki afad da bizim ahbapta diye twit atalım dedi, beni seven atsın dedi bakın 3bin kişi ancak, diğer twitler 100 binden fazla, olay başka, iyi bakın, adam olan, bu durumda, insanın mağduriyetini kullanmaz, iyi bakın anlayın,
Herkes Oğuzhan’a yükleniyor bi siz doğrusunuz tabi
Sonuçta babala bala bala tv
Adam ilk günden beri yardım ediyor bölgedekilere bi yanlış anlaşılma yüzğnden herkez kötülemiş insanlık dışı varlıklarsınız Allah akıl fikir versin partilere siyasete tapıyorsunuz siyaset bizleri ileriye götürmez bunu bile görmüyorsunuz
Provokasyonun alasını yaptı. Can kayıplarına sebep oldu.